Snuffelstage bij Brabants Centrum


Beste Jules en collega's van Brabants Centrum, even een berichtje van de moeder van Iefke Schoenmaker, journalist voor één dag. Iefke was gisteren (woensdag 8 mei - red.) op bliksemstage bij jullie. Ze heeft het fantastisch gehad. Complimenten hoe goed, serieus en inhoudelijk jullie dit hebben aangepakt. Echt top!
Het enthousiasme spatte van Iefke af. Krijg ik normaal niet meer dan een antwoord bestaande uit maximaal vier woorden als ik haar vraag hoe haar dag was; gisteren kreeg ik alles in geuren en kleuren te horen, van minuut tot minuut, geen detail ontbrak.
Dank jullie wel, het is ongelooflijk belangrijk dat kinderen geïnspireerd raken over de mogelijkheden die de wereld van werk ze te bieden heeft, dat is jullie meer dan gelukt.

        FEMKE HELLEMONS


Verkeerstellingen

Eindelijk hebben we dan de afgelopen week mogen ervaren wat de gevolgen zijn van het sluiten van de dubbele overweg. Tot nu toe hebben we het altijd moeten doen met prognoses en gemanipuleerde verkeerstellingen. En nu zal blijken wat wij allang wisten, namelijk dat die tellingen ons een veel gunstiger beeld hebben voorgespiegeld dan de werkelijkheid.

Tevergeefs werd destijds bij de besluitvorming over de maatregelen PHS (Programma Hoogfrequent Spoorvervoer) door verschillende partijen en instanties bij het college van B en W aangedrongen op een proefafsluiting van de dubbele overweg. Dat verzoek werd echter keer op keer afgewezen. Er mocht immers geen twijfel ontstaan over de ingeslagen weg. Ondanks de groeiende scepsis bij steeds meer inwoners en zelfs bij de verantwoordelijk projectleider!

Niet voor niets werd er, voorafgaand aan de afsluiting van de dubbele overweg, afgelopen week in heel Boxtel meetapparatuur aangebracht. In het Brabants Dagblad en ook in deze krant probeerde de projectleider de verkeerssituatie tijdens de sluiting te bagatelliseren door het slechts een momentopname te noemen. Aan de uitslag van deze praktijkproef valt niet te tornen en nu maar wachten op de openbaarmaking van de verkeerstellingen.

        GUUS BASTINGS