Afbeelding
Foto: Atletiekvereniging Marvel

EURO KORTING BIJ VROEGE AANMELDING

WSV De Keistampers start voorinschrijving vierdaagse

Hoewel de Boxtelse avondwandelvierdaagse pas in de tweede week van juni start, kunnen deelnemers zich nu al aanmelden. Daarmee besparen zij een euro op het inschrijfgeld.

Wandelsportvereniging De Keistampers organiseert de vierdaagse alweer voor de 48e keer. Van dinsdag 11 tot en met vrijdag 14 juni gaan naar schatting weer ruim tweeduizend wandelaars op pad over een route van vijf of tien kilometer.

Wie voor een medaille in aanmerking wil komen, dient door te geven hoeveel keer hij of zij heeft deelgenomen. Tijdens de voorinschrijving kost deelname 3,75 euro met herinnering of 2,25 euro zonder medaille. De voorinschrijving duurt tot en met 31 mei; daarna betalen deelnemers een euro meer. Aanmelden kan via het aanmeldformulier op www.dekeistampers.nl of via e-mail: dekeistampers@live.nl.

De wandeltocht start op de eerste drie dagen om 18.00 uur vanaf de volgende locaties: Jacob-Roelandslyceum, Grote Beemd (dinsdag), gemeenschapshuis De Walnoot, Reginahof (woensdag) en Lennisheuvel (donderdag). Op de slotdag is het JRL weer het vertrekpunt: om 17.30 uur voor de tien kilometer en een uur later voor de vijf kilometer. Ter afsluiting is er een grootse intocht op de Markt met muziek, de prijsuitreiking en veel gezelligheid.

FOTO BOVEN: Heerlijk wandelen, vier avonden over een route van vijf of tien kilometer. Wandelsportvereniging De Keistampers houdt de populaire vierdaagse al bijna een halve eeuw. (Foto: Marc Cleutjens, 2017).


BOXTELSE CLUB HCB '92 TREFT VAAK DOEL

Handbalvrouwen winnen gemakkelijk in Elshout

De vrouwen van de Boxtelse handbalclub HCB '92 reisden op Moederdag af naar de buitenvelden in Elshout. Beide teams startten gedreven, maar de bezoekers bleken al snel het sterkst en wonnen met 10-21.

In de eerste minuten van de wedstrijd kregen beide teams kansen. Na acht minuten opende Gitte Vanhout de score. Door de felle verdediging van HCB '92 kreeg Elshout twee penalty's mee, maar keepster Mary Swinkels stopte ze. Ook het tweede doelpunt voor de bezoekers werd gemaakt door Vanhout. Wendy Schoenmakers maakte de derde goal.

AFGESTRAFT

Elshout wist ook het doel te vinden, maar deze goal werd afgestraft door Linda Zwiers. Zij zette meteen een snelle aanval op en scoorde. HCB '92 verdedigde uitstekend en Liza van Rooij wist de bal te onderscheppen en vanuit een uitbraak te scoren. Zwiers speelde Van Rooij vrij op de cirkel; zij zorgde voor de 1-6 op het bord. De ruststand was 2-8.

De thuisploeg begon de tweede helft sterker, waardoor deze twee keer de bal tegen de touwen kreeg. HCB '92 vond echter snel het ritme weer en Schoenmakers gooide drie keer met een mooie passeerbeweging de bal in het doel. Later verraste Vanhout de keeper nog met een stuiterbal.

Elshout ging daarnaast feller verdedigen, waardoor er twee penalty's aan de uitploeg werden toegekend. Beide werden doeltreffend afgerond door Vanhout en Van Rooij. HCB '92 voerde het tempo op en brak vaker uit, met doelpunten van Zwiers en Manon Foolen tot gevolg. Schoenmakers scoorde de laatste goal: 10-21.

Uitslagen zondag 12 mei

Avanti BD1 - HCB '92 DB1        5-21

Elshout DS1 - HCB '92 DS1        10-21

Zephyr/HCB '92 HB1 - Aristos HB1        9-17

Programma zaterdag 18 mei

HCB '92 D1 - Olympia '89/Dos D1        10.05

HCB '92 DB1 - Roef DB1        10.55

Tremeg HB1 - Zephyr/HCB '92 HB1        13.40

Programma zondag 19 mei

Zephyr E1- HCB '92 E1        09.30

HCB '92 DS1 - HMC DS2        10.15

Sport kort

Turnen Tabitta

Sam Sieben en Yuna van de Wiel van gymnastiek- en turnvereniging Tabitta uit Boxtel hebben zich zaterdag in Varsseveld geplaatst voor het Nederlands kampioenschap. Ze kwamen uit in de eerste divisie junioren. Donna van Wijgerden en Lieve van der Zijde zijn reserve voor het NK. Een dag later wist Lieke van Berkel in de derde divisie senioren een NK-ticket te bemachtigen. Ze eindigde als tweede. Jori Timmer en Jaimy de Wit slaagden er niet in zich te kwalificeren.


ATLETIC CHAMPS BIJ MARVEL

Regionale atletiekjeugd leeft zich uit in 'Den Wielakker'

Atletiekvereniging Marvel kijkt terug op een sfeervolle pupillenwedstrijd; de tweede in de competitie met vijf verenigingen uit de regio. Op een zonnige zondagochtend voerden 180 deelnemers zeven atletiekonderdelen uit.

Athletics Champs is de nieuwe opzet van de jeugdatletiek en stelt het samen bezig zijn centraal: spelen moet, presteren mag. De kinderen nemen als team deel aan de wedstrijd. 22 teams begonnen in verschillende series aan de teamestafette, onder luide aanmoedigingen van ouders en hun mede-sporters. Daarna kreeg iedere ploeg telkens twintig minuten om een onderdeel uit te voeren. De kinderen mochten zo vaak lopen, werpen of springen als ze wilden in die tijd, dus ze waren voortdurend bezig en niemand viel af. De wedstrijd sloot af met rennen op de atletiekbaan in vier of zes minuten.

Naast een aantal traditionele atletiekonderdelen zijn er onderdelen die de pupillen voorbereiden op het 'echte' werk. Het gooien met schuimrubberen raketjes is favoriet. Dit is een voorbereiding op het speerwerpen. Een zware sportbal werpen is een voorbereiding op het kogelstoten. Slingeren met fietsbanden leert kinderen het principe van het discuswerpen.

MEEDOEN

Wie een keer mee wil doen met een atletiektraining, kan woensdag om 16.30 uur of zaterdag om 10.00 uur komen kijken op de atletiekbaan in sportpark Den Wielakker.

FOTO RECHTS: Enthousiaste atletiekpupillen staan klaar voor de start van hun tweede wedstrijd van het seizoen, georganiseerd door Marvel in sportpark Den Wielakker. (Foto: atletiekvereniging Marvel).

Afbeelding