Martin Flemminks Smid aan de bal voor hockeyclub MEP in sportpark Molenwijk. De Boxtelse hockers boekten hun eerste overwinning sinds de winterstop. (Foto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

SVSOS SCOORT VANUIT BUITENSPELPOSITIE

Cruciale beslissingen arbiter in nadeel Irene

Het gelijkspel was een goede afspiegeling van de wedstrijd, maar aan de treffers die voetbalvereniging Irene zondag in Biest-Houtakker tegen SVSOS moest incasseren, kleefde een smetje. Twee scheidsrechterlijke beslissingen vielen in het nadeel uit van de gasten. De eindstand: 2-2.

Het eerste doelpunt van de wedstrijd viel na twintig minuten. Een voorzet vanaf rechts kwam ongelukkig en onbewust tegen de hand van de weglopende Bart Bressers, meldt voetbalvereniging Irene. De scheidsrechter kende SVSOS hiervoor een strafschop toe. De thuisploeg benutte die. De penalty was het slotakkoord van een slechte openingsfase van Irene. De Gemondenaren hadden zomaar tegen een ruime achterstand aan kunnen kijken, als SVSOS bij machte zou zijn geweest om van de zwakte van Irene te profiteren.

De tegentreffer schudde Irene wakker. De gasten maakten het SVSOS lastig met goede combinaties. De keeper van SVSOS bleek echter een sta-in-de-weg. In de 35e minuut viel dan toch gelijkmaker. Na een fraaie aanval wist Arthur Piascecki zich op achttien meter van de goal vrij te spelen. Zijn schot ging verwoestend hard de kruising in. Vijf minuten later was het opnieuw raak voor Irene. Door een diepe bal op links kon Bressers de vrije ruimte kiezen. Vervolgens liet hij de keeper met een bekeken schuiver kansloos.

Direct na rust zette SVSOS meer druk. De ploeg wist kansen te creëren, maar ging daar erg slordig mee om. In de tegenaanvallen was Irene een paar keer gevaarlijk, maar de score bleef uit. Zo'n tien minuten voor tijd gaf een speler van SVSOS een lange bal richting de linksbuiten die overduidelijk buitenspel stond, aldus Irene. Om onbegrijpelijke redenen negeerde de scheidsrechter het vlagsignaal waardoor SVSOS de 2-2 kon laten aantekenen. Daarmee eindigde de wedstrijd in een terecht gelijkspel, gezien de krachtsverhoudingen.

Zondag 19 mei speelt Irene vanaf 14.30 uur thuis tegen LSV uit Lennisheuvel.

COMPETITIE NADERT ONTKNOPING

Belangrijke thuiszeges voor hockeyteams MEP

Zowel de mannen als de vrouwen van MEP boekten zondag een cruciale overwinning in hun strijd om lijfsbehoud. De vrouwen wonnen met 2-1 van Voordaan en zijn klaar voor het grote treffen met Eindhoven. De mannen klopten Basko met 3-1 en hebben de degradatieplaats overgedaan aan deze concurrent uit Veldhoven. De ommekeer lijkt een feit.

Voor de hockeymannen van MEP was het erop of eronder tegen directe concurrent Basko. Dat lieten de Boxtelaren ook van meet af aan zien. De thuisploeg was veel sterker dan de gasten en de cornerverhouding (12-1) toonde dat duidelijk aan. Het was de uitblinkende Tom Strüber die MEP dik verdiend op voorsprong zette. Igor Verboven scoorde op fraaie wijze de 2-0 ruststand.

In de tweede helft kwamen de Veldhovenaren meer opzetten, maar bleef MEP kansen creëren. Na een kwartier scoorde Basko tegen en waren de Boxtelaren weer aan zet. Sam Verzijden scoorde uit een corner de beslissende 3-1. Daarna kreeg de Boxtelse ploeg nog grote kansen.

BEETJE LUCHT

De eerste overwinning na de winterstop was eindelijk een feit. MEP lijkt het lek boven te hebben, maar de ploeg moet zondag 19 mei om 14.45 uur weer vol aan de bak tegen de andere degradatiekandidaat: Concordia in Roermond. De race is nog niet gelopen, maar deze zege geeft de Boxtelse hockeyers in elk geval weer een beetje lucht. Met dezelfde instelling als tegen Basko, kan succes niet uitblijven.

Geldrop        19-24        Rosmalen        19-9

Een vroege treffer van Guusje Peijnenburg was de voorbode van het succes van de MEP-vrouwen tegen het sterke Voordaan. De gasten uit Groenekan brachten voor rust door een strafcorner de stand in evenwicht: 1-1.

In de tweede helft straalden de Boxtelse vrouwen het heilige moeten uit en werd er met enorme inzet en vechtlust geknokt voor iedere meter. MEP werd sterker en dwong een serie corners af, maar de uitstekende Voordaan-keepster pareerde elk schot.

WERELDGOAL

De overwinning hing in de lucht en het was Noortje Willems die vlak voor tijd een weergaloze solo bekroonde met een wereldgoal. Iedereen in de cirkel had het nakijken en van zowat de achterlijn werd de keepster met technisch vernuft verschalkt 2-1. Een goal die men zelden ziet op de Boxtelse velden.

Een corner in de blessuretijd deed de Boxtelse ploeg bibberen, maar Amber Kools redde miraculeus.

De blijdschap bij coach Stijn Koesen was ongekend. Deze overwinning is een enorme opsteker voor de wedstrijd zondag 19 mei in Eindhoven. Bij een overwinning is MEP in elk geval gevrijwaard van directe degradatie. Afslag in Eindhoven zondag om 12.45 uur.

Rood Wit        20-31        Naarden        20-7

FOTO ONDER: Martin Flemminks Smid aan de bal voor hockeyclub MEP in sportpark Molenwijk. De Boxtelse hockeyers boekten hun eerste overwinning sinds de winterstop. (Foto: Hans Verberk).