Robin van de Laak van RKSV Boxtel strijdt in sportpark Munsel om de bal met een speler van SDDL uit Ravenstein. (Foto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

BOXTELSE DERDEKLASSER VERLIEST MET 3-2 VAN BVV IN 'S-HERTOGENBOSCH

Kansen op een prijs definitief verkeken voor ODC

De wedstrijd tussen BVV en ODC was er zondag eentje van aanpikken of afhaken. De tricolores verloren in 's-Hertogenbosch met 3-2 en zijn daardoor definitief afgehaakt in de strijd om een prijs. Sjoerd van Lokven en Lex van den Biggelaar zorgden voor de Boxtelse treffers. Door het verlies moet ODC de derde plaats op de ranglijst nu delen met Nieuwkuijk. Beide ploegen hebben 39 punten uit 24 wedstrijden.

Een week eerder dolf ODC het onderspit tegen Nieuwkuijk en verloor toen al de strijd om de tweede periodetitel. Om nog kans te maken op een prijs - de titel óf een plek in de nacompetitie - mocht er in de Brabantse hoofdstad zeker niet verloren worden van de nummer twee in het klassement, BVV.

Trainer Carlo Vorstenbosch kon door blessures niet in de sterkste opstelling beginnen. De bezoekers begonnen slecht: binnen vijf minuten kwam de thuisploeg op voorsprong. Dylano Dekker rondde voorbereidend werk van Emin Balta af waarna Jordy van der Zande het nakijken had: 1-0.

ODC kon daar weinig tegenover stellen. Pas na 24 minuten ontstond het eerste doelgevaar waarbij Van Lokven op BVV-keeper Fahd Bouchti stuitte. Vijf minuten later verdubbelde BVV de voorsprong toen Guillermo Le Couvreur een voorzet van Imad Hamria afrondde.

Daarna kreeg ODC wat kansen. Eerst schoot Aerd van Brunschot in kansrijke positie nog naast het Bossche doel maar vlak voor rust was het wel raak. Na goed voorbereidend werk van Joep van der Meijden werkte Van Lokven de aansluitingstreffer binnen. Meteen daarna leken de tricolores op gelijke hoogte te komen. Via de kluts raakte Frank Kuppens de lat waarna de rebound van Van der Meijden op miraculeuze wijze door keeper Bouchti onder de lat vandaan werd getikt.

VERWOESTENDE UITHAAL

Direct na rust kwam ODC alsnog langszij. Stijn Smulders bereikte Van den Biggelaar, die van afstand verwoestend uithaalde: 2-2. De Boxtelse ploeg kon het gelijkspel slechts vijf minuten vasthouden. Nadat doelman Van der Zande de bal niet klem kreeg, was Le Couvreur er als de kippen bij om het winnende doelpunt binnen te schieten. In laatste fase deed ODC er nog alles aan om opnieuw langszij te komen, maar het zat de ploeg niet mee. Tot twee keer toe stond de lat een nieuwe treffer in de weg.

NACHTKAARS

Het seizoen gaat als een nachtkaars uit voor de Boxtelse derdeklasser. Het is niet anders. Met nog twee wedstrijden te gaan, is het nu zaak om waardig af te sluiten. Zondag 19 mei speelt ODC om 14.30 uur de voorlaatste competitiewedstrijd in sportpark Molenwijk tegen Zwaluw VFC uit Vught.

RKSV Boxtel ziet remise op Munsel nipt verloren gaan

Beide vierdeklassers waren uit de gevarenzone en bevonden zich onderaan het linkerrijtje. Veel vuurwerk mochten de bezoekers van de wedstrijd die RKSV Boxtel zondag in sportpark Munsel speelde tegen SDDL uit Ravenstein dan ook niet verwachten. De doelpunten vielen in de tweede helft, waarbij de bezoekers bij het scheiden van de markt de winst opeisten: 1-2.

Met drie punten verschil stond SDDL bij aanvang van het duel een plek boven Boxtel. Nadat Gijs Potters (JO8-1) als pupil van de week de bal beheerst in de rechterhoek plaatste, volgde de reguliere aftrap. De thuisploeg nam het voortouw en was vaker aan de bal dan Ravenstein. Toch golfde het spel op en neer. Er vielen vrije trappen en corners aan beide kanten, maar tot grote kansen kwam het niet.

GEKLUNGEL

Na de rust incasseerde Robin van de Laar de eerste gele kaart van de gastheren nadat hij zijn tegenstander vasthield. Na 52 minuten tekende SDDL de openingstreffer aan na defensief geklungel van Boxtel. Mitchell Vogels verspeelde een eenvoudige bal en dat werd meteen afgestraft.

De Munselformatie verving hierna de halve voorhoede; Van de Laak en Valentijn Waals werden ingeruild voor Daniel Foster en Youri Tooren. Na een te zachte terugspeelbal maakte Foster goed gebruik van zijn snelheid en pikte het leer op. De SDDL-keeper kwam echter goed uit en blokkeerde de doorgang. Foster moest naar de buitenkant, maar wist de bal bij Guido van den Braak te krijgen. Deze stond vrij op de doellijn en liet de gelijkmaker aantekenen.

Kort hierna werd de doelpuntmaker vervangen door de debuterende Sven van Heesch (JO17-1). De zestienjarige speler kon al snel zijn eerste kansje laten noteren. Na een mooie bal van Tooren zag hij zijn inzet echter stranden.

In een wedstrijd die eigenlijk geen winnaar verdiende, ging uiteindelijk toch SDDL met de eer strijken. De bezoekers uit Ravenstein kregen in de laatste reguliere speelminuut nog een corner. Deze werd kinderlijk eenvoudig bij de eerste paal naar 1-2 gekopt.

FOTO RECHTS: Robin van de Laak (rechts) van RKSV Boxtel strijdt in sportpark Munsel met met een speler uit Ravenstein. (Foto: Hans Verberk).

Boxtel 1 - SDDL 1        1-2

LSV 3 - Boxtel 3        1-4

Zwaluw VFC 5 - Boxtel 4        14-2

Boxtel 5 - Vlijmense Boys 3        3-1

HHC '09 - Boxtel 6        1-3

BMC 7 - Boxtel 7        7-1

Boxtel 9 - Real Lunet 5        4-4