Op 8 april nam commissaris van de koning Wim van de Donk de profielschets voor de nieuwe burgemeester in ontvangst uit handen van Mariƫlle van Alphen. De fractievoorzitter van oppositiepartij Balans leidt de vertrouwenscommissie uit de gemeenteraad. (Foto: Peter de Koning).
Op 8 april nam commissaris van de koning Wim van de Donk de profielschets voor de nieuwe burgemeester in ontvangst uit handen van Mariƫlle van Alphen. De fractievoorzitter van oppositiepartij Balans leidt de vertrouwenscommissie uit de gemeenteraad. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

33 sollicitanten voor Boxtelse burgemeesterspost

HENK VAN WEERT

Op de burgemeestersvacature in de gemeente Boxtel hebben dertien vrouwen en twintig mannen gesolliciteerd. Dit heeft commissaris van de koning Wim van de Donk zaterdagochtend bekend gemaakt.

Van de 33 sollicitanten zijn er 21 (oud-)burgemeester, (oud-)wethouder of afkomstig uit de overige overheden of politiek. De overige twaalf belangstellenden komen uit de particuliere sector of vrije beroepen. Vaak combineren laatstgenoemde sollicitanten hun beroep met politiek bestuurlijke nevenfuncties.

SELECTEREN

De vertrouwenscommissie uit de gemeenteraad gaat nu alle sollicitaties bekijken en maakt samen met de commissaris van de koning een selectie van geschikte kandidaten. Met hen worden gesprekken gevoerd, waarna een advies wordt voorgelegd aan de gemeenteraad die uiteindelijk in een besloten vergadering een keuze maakt. De verwachting is dat dit in oktober zijn beslag krijgt. Boxtel is op zoek naar een opvolger voor Mark Buijs, die vorig jaar naar Oosterhout vertrok. Momenteel is Fons Naterop waarnemend burgemeester.