Afbeelding
Foto: Linda van de Wiel

What's Up, Evie, Ties, & Meike?

Voor de kinderen van alle gezinnen die zijn aangesloten, organiseert de jeugdraad van Buurtschap West in Boxtel elk jaar meerdere activiteiten. Evie Schoenmakers (14) en de een jaar jongere Ties van Pinxteren en Meike van der Meijden (van links naar rechts op de foto) vertellen graag wat zij precies doen.

Sinds wanneer bestaat de jeugdraad? Ties: ,,De jeugdraad is ongeveer vijf jaar geleden opgericht door een aantal kinderen in de wijk. Toen heette het nog kinderraad, maar er zitten vooral oudere kinderen in. Vandaar de naamsverandering."

Hoe zijn jullie lid geworden? Evie: ,,Meike en ik hebben ons aangemeld tijdens de nieuwjaarsreceptie van Buurtschap West." Ties: ,,O, echt? Ik ben gevraagd."

Wat doen jullie allemaal? Evie: ,,We vergaderen ongeveer eens per twee maanden. Dan beslissen we welke activiteit we gaan organiseren en wat we allemaal moeten voorbereiden. Dan proberen we wat leuks neer te zetten. De jeugdraad ontvangt een bijdrage van de buurtvereniging en soms vragen we een kleine eigen bijdrage." Meike: ,,We verdelen van tevoren de taken. Zo doet een groepje de boodschappen en zorgen anderen bijvoorbeeld voor versiering bij feestjes. Tijdens de activiteiten zijn we natuurlijk allemaal aanwezig en helpen we om er iets tofs van te maken."

Welke activiteiten hebben jullie onlangs georganiseerd? Ties: ,,Vorige week hebben we toevallig een rondleiding gehad op de waterbuffelboerderij op Nergena. We waren toen met 28 kinderen. En we hielden ook een activiteit tijdens Pasen."

Op welke activiteit die jullie georganiseerd hebben zijn jullie het meest trots? Meike: ,,Dat is voor mij de minidisco. Deze was bedoeld voor de kinderen van vijf tot negen jaar. Dat was zó geslaagd."

Wat is zo leuk aan jullie activiteiten? Evie: ,,Iedereen kan goed met elkaar overweg." Ties: ,,De sfeer is altijd goed, we maken nooit ruzie. Ik vind het ook leuk dat de oudere kinderen met de kleintjes spelen."

Wat zijn jullie plannen voor de komende periode? Evie: ,,We willen iets organiseren tijdens Halloween. We hebben het ook gehad over het afhuren van sporthal De Braken om een sportmiddag op te zetten." (Foto: Linda van de Wiel).