ZESDE MUZIEKSTRAATJE RED RIVER BAND

Centrum Boxtel vult zich met blaasmuziek vanaf vijf podia

De Red River Band haalt zondag 19 mei bijna dertig muziekgroepen, hoofdzakelijk blaasorkesten, naar het centrum van Boxtel voor de zesde editie van het Muziekstraatje. In de Stationsstraat en Rechterstraat worden vijf podia opgebouwd waar tussen 12.00 en 19.00 uur doorlopend vrolijke muziek klinkt. Daarnaast zijn er kinderattracties en wordt een kleine rommelmarkt gehouden.

Naast een groot aantal muziekgroepen van buiten deze regio, doen ook veel orkesten uit Boxtel en directe omgeving mee aan het Muziekstraatje. De Beyersland Kapel, Boxtel City Band, 't Brukels Muziekske, The Ducktownband, De Knoestjes en De Volle Bloas laten zich meerdere malen horen op een van de vijf podia die worden opgebouwd tussen Het IJscafé (Rechterstraat) en restaurant Sjefke (hoek Stationsstraat/Breukelsestraat).

Daarnaast treden leden van de plaatselijke harmonieën en fanfares op. Voorts laat jeugd van The Star Company van zich horen en zijn er zumba-demonstraties door dansschool Denziz.


Barokensemble vertolkt Duitse meesterwerken

Het volgende concert in de reeks Klassiek in de Kerken omvat relatief onbekende versies van meesterwerken die zijn gecomponeerd door Bach, Telemann, Graupner en Fasch. Barokensemble Odyssee, met als kernbezetting viool, blokfluit, hobo en klavecimbel, treedt zaterdag 18 mei van 16.00 tot 17.00 uur op in de protestantse kerk aan de Clarissenstraat.

Terwijl het moderne publiek naar authentieke uitvoeringen van historische originelen zoekt, hadden luisteraars in de achttiende eeuw een heel ander perspectief. Het was zeer gebruikelijk dat er van een werk meerdere versies bestonden, die naar gelegenheid in verschillende bezettingen werden uitgevoerd. Meestal is één versie van een bepaald stuk tegenwoordig als standaardwerk bekend en zijn alternatieven in vergetelheid geraakt. Odyssee wil dit doorbreken.

KAARTEN RESERVEREN

De toegangsprijs, inclusief een drankje na afloop, bedraagt vijftien euro, jeugd tot en met zestien jaar heeft gratis toegang. Kaarten reserveren wordt aanbevolen en is mogelijk via e-mail: reserveren@klassiekindekerken.nl.