Afbeelding
Foto:

50.000 EURO NODIG VOOR OPBOUW DWARSDEELSCHUUR

Kinderboerderij start fondsenwerving

De Kinderboerderij aan het Apollopad in Boxtel is vandaag en morgen gesloten. Dat heeft te maken met de stal bij de hoeve. Die wordt gesloopt om plaats te maken voor een historische dwarsdeelschuur. De bouw daarvan kost 150.000 euro. Daarvan betaalt de gemeente een ton, het resterende bedrag komt voor rekening van stichting Kinderboerderij. Die is daarvoor een fondsenwerving gestart.

De Kinderboerderij kan de investering van 50.000 euro niet uit haar normale middelen en bedrijfsvoering bekostigen, meldt secretaris Ton Huinink van het stichtingsbestuur: ,,In het verleden hebben diverse lokale stichtingen en bedrijven ons financieel geholpen. Voor de schuur hebben we al een toezegging gekregen van het coöperatief dividend van de Rabobank. Ook het bedrijf Legrand sponsort. Daar zijn we heel blij mee. We starten met fondswerving bij lokale ondernemers en landelijke organisaties. Donaties zijn welkom."

Wie de Kinderboerderij financieel wil ondersteunen, kan zich melden via e-mail: finance@kinderboerderijboxtel.nl.

De dwarsdeelschuur wordt ruim zeventien meter lang, 8,5 meter breed en 6,3 meter hoog. Hij gaat dienen als stal, hooizolder en werkplaats. Daarnaast herbergt de schuur straks modern sanitair, onder meer voor mensen met een beperking. Voor de bouw wordt historisch materiaal hergebruikt. De Kinderboerderij is het oudste pand van de wijk Boxtel-Oost. (Foto: Peter de Koning, 2017)