Afbeelding
Foto: Peter de Koning

BALANS WIL ACTIE IN KWESTIE DE BRAKEN

'Sporters willen nu weten waar ze aan toe zijn'

Sportende Boxtelaren beginnen ongerust te raken, volgens de fractie van oppositiepartij Balans. Het is namelijk nog niet duidelijk wat er met sportcentrum De Braken gaat gebeuren.

Eigenaar Gerard Smit kwam meer dan een jaar geleden met het plan om een deel van het complex plaats te laten maken voor woningbouw en de eigenlijke sporthal te renoveren. Hij zocht contact met het college van B en W over zijn idee. Er is echter volgens Balans nog altijd geen helderheid over wat het gemeentebestuur precies wil. ,,Wij zijn door de sporters aan onze jas getrokken omdat er nog steeds onduidelijkheid is", aldus Rianne van Esch namens de oppositiepartij.

MOTIE

De gemeenteraad nam eind oktober vorig jaar unaniem een motie van Balans aan waarin de fractie het college van B en W opriep om aan tafel te gaan met Smit. In februari heeft de eigenaar van De Braken tijdens een raadsvergadering zelf zijn zorgen geuit. Hij probeerde volgens Balans op verschillende manieren het gesprek aan te gaan met de gemeente om de toekomst van de sporthal voor alle sporters te kunnen waarborgen.

Balans wil van het college van B en W weten of er inmiddels overleg geweest is met Smit en wat daarvan de uitkomst is. Ook vraagt de fractie zich af of burgemeester en wethouders kunnen garanderen dat er na de zomer van 2019 gesport kan worden in De Braken. ,,De sporters en de eigenaar moeten weten waar ze aan toe zijn", aldus Van Esch.

FOTO BOVEN: De toekomst van sportcentrum De Braken is nog ongewis. Balans wil helderheid. (Foto: Peter de Koning).


Voorjaarsmarkt in residentiehuis Elisabethsdael

Wie de lente wil ervaren, kan zaterdag 11 mei terecht in residentiehuis Elisabethsdael aan de Monseigneur Bekkersstraat 6. Daar is van 11.00 tot 15.00 uur een voorjaarsmarkt met tal van kraampjes.

Er is onder andere een stand voor Alpe d'Huzes. Donderdag 6 juni beklimt een team van Zorggroep Elde deze berg. De opbrengst van de voorjaarsmarkt is bedoeld voor bewonersactiviteiten van hofjeshuis Vinckenrode.