Afbeelding
Foto: Peter de Koning

BOX & BREAKFAST OP DRIE LOCATIES

Glazen kubussen duiken ook deze zomer weer op

RENS VAN DEN ELSEN

Het is dit jaar weer mogelijk om te slapen onder 'duizend Boxtelse sterren'. De glazen kubussen van Box & Breakfast keren namelijk weer terug op een drietal locaties in de gemeente.

Vorig jaar was het nog mogelijk om op vijf plekken in de natuur te overnachten. Bij een succes zag wethouder Peter van de Wiel al een uitbreiding van het aantal kubussen voor zich, maar het zijn er nu echter drie.

Een deel van de opbrengst gaat terug naar de natuur. Door de bijdrage van toeristen is vorig jaar al een stuk grond aangekocht aan de Goossen Buunder ten zuiden van Liempde. De natuurwerkgroep gaat hier aan de slag om natuur te ontwikkelen.

RESERVEREN

Met de boxen wil Boxtel meer toeristen trekken. In de van duurzame materialen gemaakte kubus staat een tweepersoons bed (met klamboe tegen de onvermijdelijke muggen), een lampje, ventilator en een biologisch toilet. Wie wat privacy wil, kan de gordijnen sluiten. Stromend water en elektriciteit zijn er ook, maar gelimiteerd.

Een nachtje slapen kost 125 euro, dat is inclusief ontbijt en een bijdrage die gebruikt wordt voor de ontwikkeling van natuur. Een overnachting boeken kan via www.boxandbreakfast.nl.

FOTO ONDER: De glazen box tegen natuurgebied De Scheeken keert weer terug. (Foto: Peter de Koning, 2018).