UITBREIDING JUMBO 'BUITEN PROPORTIES'

'We luisteren serieus naar geluiden over Oosterhof'

VERVOLG VOORPAGINA

Winkelcentrum Oosterhof wil al jaren uitbreiden. De belanghebbenden in Oost zijn het met de plannen eens. Echter, diverse partijen met belangen in andere (winkel)centra vinden met name de uitbreiding van de Jumbo te veel van het goede.

Supermarktondernemers Ronald de Jong van Albert Heijn (ook namens collega Ronald van der Horst van Plus), Jan Tax (Coop Liempde) en vertegenwoordigers van Ondernemingsvereniging Centrum Boxtel (OCB), Centrummanagement Boxtel (CMB), Stichting Promotie Projecten in Leefbaar Liempde deden dinsdag hun zegje tijdens de gemeenteraadsvergadering. De uitbreiding zal op andere plekken flinke gevolgen hebben voor de winkeliers, menen zij.

SNELLE ACTIE

,,Het centrum kent nu al een leegstand van boven de 25 procent", zei voorzitter Luc Broos (CMB). ,,Zeer schadelijk voor de concurrentiepositie van Boxtel-Centrum", aldus Filipe van den Borne (OCB). ,,De aanzuigende werking van Oosterhof en het buitenproportioneel vergroten van de totale winkelvloeroppervlakte (wvo), zal verstrekkende gevolgen hebben voor de leefbaarheid in Liempde", stelde Martien Roestenburg (SPPiLL).

Corné de Jonge geeft namens de Vereniging van Eigenaren (VvE) van Oosterhof echter aan dat er snel iets moet gebeuren. ,,Het winkelcentrum is al decennia bezig met plannen en om allerlei redenen is er nog geen renovatie en uitbreiding", zegt hij. ,,Het vertrek van de Aldi is een grote klap voor Oosterhof. Een grotere Jumbo is noodzakelijk voor de levensvatbaarheid van het winkelcentrum."

DETAILHANDELSVISIE

Jumbo wil het wvo flink uitbreiden: minstens met ruim 40 procent, terwijl in een breed gedragen detailhandelsvisie uit 2015 werd afgesproken dat supermarkten maximaal 15 procent mochten uitbreiden. Onder meer De Los Hoyos vroeg zich af waarom ondernemers niet konden vertrouwen op die visie. Van den Broek vindt de uitbreiding van 40 in plaats van 15 procent echter 'beperkt'. Toch gaat hij opnieuw met iedereen om tafel: ,,De geluiden uit de samenleving nemen we uiteraard serieus.


Moederdagactie

Bezoekers van winkelcentrum Selissen maken tot en met 11 mei kans op een gratis moederdagontbijt door Scouting Boxtel. Klanten kunnen kassabonnen van de deelnemende winkels met naam en adres erop inleveren. Er worden 25 winnaars getrokken. Het ontbijt wordt zondag 12 mei tussen 07.00 en 09.00 uur afgeleverd.