Afbeelding
Foto: Eigen werk

'BALEN, NOG NET GEEN BALLONVAART'

Fenne haalt 674 euro op voor het Oncologiefonds

PÅL JANSEN

Fenne van den Biggelaar (17) uit Boxtel en haar klasgenoten Fen (17), Stefanie (16), Eléna (16) en Mirjam (20) van hielden zaterdag 13 april in winkelcentrum Oosterhof de FunFair. Het verliep ontzettend goed: in totaal haalden de studenten 674,78 euro op. En toch baalt Fenne: ,,We moeten nog een paar euro voor een luchtballonvaart hebben."

Het evenement in Oosterhof trok ontzettend veel publiek, vertelt Fenne: ,,We hadden niet verwacht dat zoveel mensen op de activiteiten af zouden komen. De heliumballen deden het bijvoorbeeld goed." Naast hun eigen activiteiten, werd ook geld ingezameld bij de vader van Fenne, drogist Marc van den Biggelaar, en Schoenmakerij Bas. Ook via Instagram kwam het nodige binnen: ruim honderd euro.

Het geld dat zij inzamelen, is bedoeld voor het Oncologiefonds. Begin dit jaar overleed hun klasgenoot Casper van Duijnhoven op jonge leeftijd aan de gevolgen van leverkanker. Dat hakte er flink in bij de studiegenoten en er werd besloten om geld in te zamelen zodat meer onderzoek naar kanker kon worden gedaan.

Niet alleen het groepje van Fenne, maar ook andere clubjes binnen hun opleiding aan De Rooi Pannen in Eindhoven waren zo bezig fondsen te werven. En ja, een beetje competitie is er wel om wie het meest geld vergaart. Al helemaal omdat er een mooie prijs valt te verdienen. ,,Diegene die het meeste inzamelt, krijgt een luchtballonvaart", licht Fenne toe. ,,Er is één groepje dat via een silent disco in een bejaardentehuis vierhonderd euro had ingezameld. Een van de vaders verdubbelde dat bedrag."

TWEEDE PLEK

Zo kan het zijn dat, ondanks een succesvol evenement, het groepje van Fenne toch op de tweede plek staat. En ja, als ze toch bezig zijn, dan zijn Fenne en haar klasgenoten wel zo competitief om die eerste plaats binnen te hengelen. ,,Eigenlijk stopt de inzameling volgende week pas. Dus mensen kunnen nog steeds doneren!", benadrukt de Boxtelse tiener. Het groepje steunen kan tot donderdag 19 mei via instagram: @funfairevents.

FOTO BOVEN: Het groepje van Fenne van den Biggelaar (17, rechts) uit Boxtel zette met de FunFair in Oosterhof een goed bezocht evenement op. Ondanks hun arbeid, bleek het nét niet genoeg voor de eerste prijs: een luchtballonvaart. Maar er kan nog gedoneerd worden, benadrukt Fenne. (Foto: Fenne van den Biggelaar).