Afbeelding
Foto: Gerard Schalkx

RUITERSPORTVERENIGING OPENT EIGEN BUITENTERREIN

Gemonde erg blij met paardenbak

JAN HERMENS

Kon Ruitersportvereniging Gemonde tot nog toe alleen paarden- en ponyconcoursen houden op een gehuurd weiland, dat is nu anders. De club heeft de buitenruimte van haar manege aan de Kaal Hoefsteeg vernieuwd en kan nu grote wedstrijden organiseren in eigen 'bakken'. Zaterdag 18 mei is er het eerste concours, een selectiewedstrijd voor de kring Hart van Brabant van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportbond (KNHS).

Susan van Dongen, bestuurslid van de ruitersportvereniging, vertelt: ,,Als we een concours organiseerden, moesten we altijd een terrein huren, een tent, toiletten en een frietwagen. Dat hoeft nu niet meer. We beschikken over een rijhal met alle faciliteiten en hebben nu ook buitenbakken met de juiste afmetingen en een professionele bodem."

De vereniging is geen eigenaar van de accommodatie, dat is stichting Ruitersport Gemonde. Van Dongen: ,,Wij betalen huur aan de stichting, net als de hondenschool die eveneens gebruik maakt van de manege. Dat geld is ingezet om de aanpak van het buitenterrein te betalen. Het dak van de hal is aan vervanging toe, maar dat blijft nog even liggen. De buitenbakken kregen voorrang, want concoursen leveren inkomsten op. En die inkomsten kunnen weer ingezet worden voor de vernieuwing van het dak."

TRAINEN

De ruiters kunnen nu trainen in een losrijdbak van twintig bij veertig meter en een hoofdpiste die bijna dubbel zo groot is. ,,In deze piste passen twee wedstrijdringen van twintig bij zestig."

Lokale bedrijven hebben de werkzaamheden verricht. Loonwerkersbedrijf Gaakeer, Van der Made en De Kleine Loonwerker uit Gemonde en Van den Hurk Grondwerken uit Sint-Michielsgestel hebben het straatwerk gedaan en de bodem van de pistes aangelegd. Werklieden zijn met de afronding van het karwei bezig.


Groei & Bloei vertrekt op reis

Groei & Bloei, afdeling Het Groene Woud, houdt zaterdag 22 juni vanaf 08.00 uur haar jaarlijkse busreis. Die voert naar tuinen in Zuid-Limburg en België.

De touringcar vertrekt vanaf Liduina, Liduinahof 35. De kosten bedragen vijftig euro voor leden en 55 euro voor niet-leden. Aanmelden kan bij de familie Van Gestel via telefoonnummer 06-83 33 52 83.


Marion Coolen

Kunstenares Marion Coolen exposeert tot en met zondag 12 mei én dinsdag 14 mei in bezoekerscentrum D'n Liempdsen Herd tussen 11.00 en 16.00 uur. De kunstenares werkt met chamotteklei, staal en hardsteen. Zaterdag 11 mei is Coolen van 14.00 tot 16.00 uur aanwezig om toelichting te geven op haar werk.

Zaterdag 18 en zondag 19 mei treden ruiters en paarden uit de regio aan in Gemonde voor de eerste wedstrijd. Een week later is het de beurt aan de pony's. Van Dongen: ,,Burgemeester Pommer is volgende week zaterdag bij ons om de vernieuwde accommodatie te openen. Een bijzonder moment voor de club."

FOTO BOVEN: Ook de bestrating op het vernieuwde buitenterrein bij de ruitersportaccommodatie in Gemonde is aangepakt. De laatste betonbandjes staan klaar om gelegd te worden. (Foto: Gerard Schalkx).


Het Goed helpt werkzoekenden een stapje verder

Kringloopwarenhuis Het Goed aan de Industrieweg 6 in Boxtel brengt op dinsdag 14 mei verschillende organisaties bij elkaar om mensen die op zoek zijn naar een baan, verder te helpen.

Wie een plek op de arbeidsmarkt wil (her)vinden, is tussen 11.00 en 15.00 uur welkom bij Het Goed. Tijdens de bijeenkomst kunnen werkzoekenden met deskundigen van diverse organisaties in gesprek gaan. Er zijn tal van mogelijkheden: van aangepaste werkplekken tot vrijwilligerswerk en van een reguliere baan tot specifiek werken en leren voor jongeren.

RONDLEIDING

Daarnaast kunnen geïnteresseerden een rondleiding krijgen in het kringloopwarenhuis om te zien wat daar de leer- en werkmogelijkheden zijn. Aanmelden voor deze manifestatie is niet nodig.