Verbinding Oost en Liempdseweg is nog slechts idee

Ideeën die genoemd worden in het visiedocument van verkeersplan Move '31 zijn absoluut geen zekerheden. Dat stelt het college van B en W na vragen van de Boxtelse CDA-fractie over een mogelijke verbindingsweg tussen de Europalaan in de wijk Oost en de Liempdseweg (in het document VEL genoemd). ,,Het is nu nog een verkeerskundige benadering, er ligt nog niets vast", aldus het gemeentebestuur.

De christendemocraten vroegen zich af wat de VEL voor gevolgen kan hebben voor het Dommeldal en de wijkbewoners. Het college snapt dat er wat onrust ontstaat: ,,Dat is inherent aan het openbare traject dat we doorlopen." B en W benadrukken echter dat het nu slechts gaat om een idee om te toetsen of bepaalde verkeersproblemen hiermee opgelost kunnen worden. ,,Door deze variant in de visie te noemen, kan iedereen er over meedenken en er een reactie op geven. Pas als alle reacties verwerkt zijn en het plan in de gemeenteraad is vastgesteld, wordt het meegenomen in de verdere uitwerking."

In het verleden werd ook al eens gesproken over een verbinding tussen de grootste wijk van Boxtel en de Liempdseweg, maar toen was nut en noodzaak niet goed te onderbouwen. ,,Met de komst van de snelfietsroute en de leefbaarheidsaspecten op de Eindhovenseweg, is het wellicht een optie", geeft het college aan.


Jordy van den Boer lanceert kledinglijn

Hits uitbrengen én een eigen kledinglijn lanceren: Jordy van den Boer is van alle markten thuis. Gisteravond, woensdag 8 mei, verkocht hij zijn eerste T-shirts bij Natasja Fashion.

Er waren zo'n veertig aanwezigen op de openingsavond, die ook konden luisteren naar een optreden van de zanger. De kledinglijn, zowel voor mannen als vrouwen, is exclusief verkrijgbaar in de winkel aan de Rechterstraat en op de website van de boetiek.