HOCKEYCOMPETITIE NADERT ONTKNOPING

Betere MEP-teams staan wéér met lege handen

De druiven waren zondag zuur voor de vaandelteams van de Boxtelse hockeyclub MEP. Beide elftallen waren in hun uitwedstrijd duidelijk de betere ploeg, maar stonden na zeventig minuten met lege handen. De vrouwen verloren in Leiderdorp met 2-1 van Alecto. De mannen kregen in Weert in de laatste minuut de verliezende treffer om de oren (1-0).

Vrouwencoach Stijn Koesen kon er niet over uit. Zijn ploeg speelde veruit de beste wedstrijd van het seizoen. De enige verklaring die hij had, was dat zijn jonge team net dat beetje routine mist om de wedstrijd over de streep te trekken. En die vaardigheid had Alecto wel. Terwijl het kansen regende voor MEP, had de thuisploeg aan twee kansen na rust genoeg. Na de 2-1 van Noortje Willemsen gingen de Boxtelse dames koortsachtig op jacht naar de verdiende gelijkmaker. Maar die viel niet en zo wordt het dus iedere week zwaarder, aldus Koesen. De koppen blijven omhoog en het team blijft geloven in een goede afloop. Zondag 12 mei komt Voordaan uit Groenekan naar sportpark Molenwijk en speelt concurrent Eindhoven in Wageningen. Coach Koesen wil voor de clash met Eindhoven al een gat hebben geslagen. Het moet een keertje meezitten. Afslag is om 12.45 uur.

MEP KRIJGT EXCUSES

De spelers van Weert zeiden sorry tegen de Boxtelse hockeymannen na hun 'gestolen' zege. De frommelgoal die in de laatste minuut viel, bleek ook nog eens buiten de cirkel te zijn geslagen. En zo zit MEP dus duidelijk in de hoek waar de klappen vallen.

In een kille en sombere ambiance vormden de bezoekers vooral in de eerste helft veruit de betere ploeg. Met de teruggehaalde Nard van Geel kwam er veel meer rust en sturing op het middenveld. MEP kreeg enorme kansen, maar paal en lat stonden treffers in de weg.

Ook in de eerste minuut van de tweede helft kwam het team oog in oog met de keeper, maar opnieuw faalden de Boxtelse voorwaartsen. Daarna kwamen de gastheren beter in de wedstrijd en ging het gelijk op. In plaats van het punt te koesteren en uit te tikken, speelde MEP in de laatste fase door riskante en domme passes Weert in de kaart: 1-0.

Voor de Boxtelse hockeymannen zit er niets anders op dan de ogen te richten op de komende weken. Er resten nog vier finales om het vege lijf te redden. Komend duel zou wel eens de belangrijkste kunnen worden. Dan komt Basko uit Veldhoven op bezoek. Bij een zege wippen de Boxtelaren over Basko heen naar plaats tien en is de ommekeer een feit. Met hetzelfde spel als zondag in de eerste helft moet er gewonnen kunnen worden. Publieke steun voor dit cruciale treffen is meer dan welkom. Om 14.45 uur wordt zondag 12 mei afgeslagen in sportpark Molenwijk.