Afbeelding
Foto: Gerard Schalkx

En de straatprijs valt in... Liempde!

PÅL JANSEN

Waarschijnlijk worden bovenstaande woorden zondag 19 mei tijdens het tv-programma Postcode Loterij Miljoenenjacht uitgesproken. Presentator Gaston Starreveld was daarvoor gisteren in de Dennendreef in Liempde: liefst tien inwoners ontvingen een flinke geldprijs. ,,Vanavond eten we met z'n allen in het pannenkoekenhuis!", glunderde Arthur Brands, die ook de sleutels van een nieuwe BMW ontving.

,,Wij ontvingen wel de laagste geldprijs: 12.500 euro", nuanceert de Liempdenaar, in het verleden ook bekend als carnavalsprins Tuur. ,,In totaal zijn we met zijn tienen gezinnen. De meesten wonnen 25.000 euro, een paar 50.000 euro."

Vanzelfsprekend was het feest in de buurt. ,,Het klinkt eigenlijk wel een beetje materialistisch, maar op het moment dat we te horen kregen dat we de prijs hadden, waren we dolgelukkig. Het was 'een heel circus'. Iedereen kreeg bloemen en toen wonnen Margo en ik ook nog de auto. En ja, dan sta je perplex. Heel apart. Ik moet er nog èkkes een bietje van bijkommen." Die kans kregen de Liempdse winnaars nauwelijks. ,,Tja, iedereen is ons aan het appen natuurlijk. En de buurtbewoners wachten op mij om uit eten te gaan!"

FOTO BOVEN: Tien huishoudens in de Liempdse Dennendreef wonnen gisteren de straatprijs van de Postcode Loterij. Arthur en Margo Brands wonnen bovendien een gloednieuwe BMW. (Foto: Gerard Schalkx).