Afbeelding
Foto:

NOG EEN ONDERZOEK NAAR OOSTERHOF

Uitbreidingsplan Jumbo nog geen gelopen race

PÅL JANSEN

De publieke tribune van de raadzaal zat dinsdag vol met supermarktondernemers, centrumwinkeliers én lokale belangengroepen. Aanleiding: het uitbreidingsplan van Jumbo in winkelcentrum Oosterhof. Volgens wethouder Eric van den Broek is er nog geen definitieve uitbreidingskeuze gemaakt en komt er een nieuw onderzoek van de Vereniging van Eigenaren (VvE) van Oosterhof en projectontwikkelaar Hurks. Ook volgt een rondgang van de wethouder langs alle partijen vóórdat er een finale toezegging komt.

Wethouder Van den Broek moest, na vragen van CDA-raadslid Roel de los Hoyos, bekennen dat er geen onderzoek aan zijn keuze ten grondslag ligt. Voordat de raadsvergadering begon, is dan ook afgesproken met de VvE en projectontwikkelaar Hurks dat zij een nieuw rapport moeten opstellen. Daarin moeten de twee partijen onderbouwen waarom de uitbreidingsplannen van winkelcentrum Oosterhof nodig zijn en hoe dat in relatie staat tot de andere winkelcentra.

Ook op het al dan niet toezeggen van de uitbreidingsplannen verschafte Van den Broek duidelijkheid naar aanleiding van vragen van fractievoorzitter Joep Schalkx (Combinatie95): wel een principebesluit, geen definitieve toezegging. Die volgt dus na het rapport en gesprekken met alle partijen die dinsdag inspraken tijdens de raadsvergadering. Onder hen ondernemer Jan Tax van Coop Liempde, bij wie de grootste zorgen ontstaan als de uitbreidingsplannen doorgaan. ,,Ik ben positief over de kritische houding van de raadsleden", aldus Tax. ,,Maar ik weet nog niet wat dit alles gaat betekenen. Misschien zijn er na vanavond andere opties."

VERVOLG OP PAGINA 3

FOTO ONDER: Onder meer Luc Broos van Centrummanagement vindt het huidige uitbreidingsplan van Oosterhof ongeschikt. (Foto: Peter de Koning).