Essche Boys laat de punten liggen in Oosteind

Voor Essche Boys stond zondag de uitwedstrijd tegen OVV '67 op de agenda. Gezien de ranglijst was Essche Boys misschien wel verplicht om te winnen, maar daar slaagde het team niet in. De thuisploeg zegevierde met 3-2.

Essche Boys begon de eerste helft goed en had op voorsprong kunnen komen, maar Robin van Beek kopte een voorzet van Luuk Wolfs op de lat. Hierna waren de Esschenaren het helemaal kwijt. De thuisploeg werd juist steeds gevaarlijker en een doelpunt hing in de lucht. Dit viel dan ook halverwege de eerste helft. De nummer tien van OVV'67 begon een solo aan de rechterkant van de eigen helft, kon doorlopen tot voor de Essche keeper en faalde niet.

Stein van Kasteren kreeg vanuit het niets een kans om de gelijkmaker binnen te schieten, maar hij stuitte op de keeper.

WISSELS

In de rust besloot Leon van Wanrooij twee wissels door te voeren. Essche Boys ging er na de pauze vol in en trof snel doel. Yannic van Gerven kon de bal, na een vrije trap, van dichtbij binnenschieten. 1-1. Essche Boys kreeg weer vertrouwen, maar dat bleek misplaatst. Zwak verdedigen luidde de 2-1 van OVV '67 in.

De gasten moesten in de achtervolging. Met succes op een onverwacht moment. De keeper van de thuisploeg leek een vrije trap te vangen, maar liet de bal los. Lars van Wanrooij pakte het cadeautje dankbaar uit: 2-2. De Essche hoofden gingen omhoog, de ploeg geloofde plots in de overwinning. De 2-3 hing in de lucht.

Er viel inderdaad een goal, maar dan voor OVV'67. De Essche keeper Bart Spooren verwerkte een bal op ongelukkige wijze, waardoor de spits van de thuisploeg de leren knikker direct over de goalie heen kon schieten.

Het verzet van Essche Boys leek gebroken, maar het elftal ging toch vol goede moed op zoek naar de gelijkmaker. Wolfs was dichtbij in de negentigste minuut, maar wipte de bal naast het lege doel. In de allerlaatste minuut leken de gasten dan toch nog loon naar werken te krijgen. Dennis Vorstenbosch gaf de bal goed en scherp voor, maar Van Gerven kon hem net niet binnenglijden. Hierna volgde vrijwel direct het laatste fluitsignaal.

Essche Boys laat dure punten liggen in de strijd om plek vier. Zondag 12 mei speelt de ploeg thuis tegen SVG uit Tilburg. De wedstrijd start om 14.00 uur.