Afbeelding
Foto: Boxtelse biljartbond

MAX DENTENEER MAAKT BESLISSENDE PUNT

Honkballers Ducks winnen nipt van Roef!

De mannen van Ducks stonden zondag oog in oog met de honkballers van Roef! uit Moergestel. Er volgde een spannende strijd tussen de twee ploegen, waarbij de Boxtelaren uiteindelijk aan het langste eind trokken.

Startend werper Yannick Brechenmacher moest in de eerste inning al vroeg een punt toestaan, maar beperkte de schade in de volgende. In die eerste twee innings was Ducks onmachtig. Roef! breidde de score in de derde zelfs uit naar 0-3.

Max Denteneer nam het pitchen van Brechenmacher over en overtuigde direct: hij liet drie innings lang geen enkele honkslag toe. Aanvallend begonnen de Boxtelaren beter in de wedstrijd te komen: het team pakte eerst nog twee punten, maar kwam in de vijfde inning pas echt los door honkslagen van Sjors Gevers, Bram van der Horst, Jan van der Wielen en Denteneer. Daardoor bedroeg de stand 7-3. In de zevende inning verving Jeroen van Nes werper Denteneer op de heuvel. Hij had het lastig en kreeg drie punten tegen. In de achtste inning maakte Ducks echter nog twee punten en dus hadden de Boxtelaren in de negende inning met een 9-6 voorsprong maar één taak: de wedstrijd op slot gooien. Roef! rook echter bloed en scoorde door slordigheden van het gastteam drie keer en kwam weer op gelijke hoogte. In de tweede helft van de negende inning volstond voor Ducks één punt voor de winst. Dat kwam er via Denteneer. Hij sloeg een verre tweehonkslag, bereikte het derde honk door een opoffering van Youri van Dulken en scoorde op een honkslag van Kees van Dooremalen, waardoor de punten binnen waren.

VROUWEN

De vrouwen van Ducks traden zondag voor hun tweeluik in Maassluis aan tegen Gophers. Een nog onbekende tegenstander, die wel al de nodige wedstrijden heeft gewonnen dit seizoen.
De eerste wedstrijd ging lange tijd gelijk op, beide teams wisten niet tot scoren te komen. Pas in de vierde inning kreeg Gophers controle over de ballen van de pitcher van Ducks en wist op drie punten voorsprong te komen. Ducks kon niets terugdoen en uiteindelijk eindigde dit duel in 7-0 voor Gophers.
De Boxtelse vrouwen begonnen de tweede wedstrijd aanvallend een stuk beter. Er werden honkslagen geproduceerd en Ducks scoorde het eerste punt. De tegenstander nam hierna echter de voorsprong over: 2-1. Hierna was er geen houden meer aan. Gophers bleef doorgaan met honkslagen slaan en de tweede wedstrijd eindigde in 10-1.

JUNIOREN

De junioren van Ducks softbalden zaterdag tegen Stags uit Etten-Leur. Pitcher Elise Dikmans stond goed te gooien en in de eerste inning wierp zij de eerste twee slagvrouwen op drie slag uit. Door een mooie actie op het eerste honk wist Ducks de tegenstander op nul punten te houden. Aan slag deed de thuisploeg het goed en scoorde negen punten in de eerste inning. In de tweede inning stond Dikmans wederom goed te gooien. Stags kwam daardoor tot slechts twee punten. De laatste nul viel door een vangbal van derde honkvrouw Puck van den Burgt. In deze inning deed Ducks het opnieuw prima aan slag en scoorde zeven punten. In de laatste inning vielen de Boxtelaren een beetje terug. Stags kwam echter weer tot slechts twee punten waardoor de wedstrijd eindigde in 16-4.

SENIOREN

Uitslagen zondag 5 mei

Ducks H1 - Roef! H1        10-9

Blue Lions Tilburg H2 - Ducks H2        9-1

BA Gophers DS1 - Ducks DS1        7-0

BA Gophers DS1 - Ducks DS1        10-1

Programma zondag 12 mei

Ducks DS1 - Catch DS1        11.00

Ducks DS1 - Catch DS1        13.10

Ducks H1 - Jeka H2        15.00

JEUGD

Uitslagen zaterdag 4 mei

Ducks PH1 - All In PH1        1-10

MULO JH1 - Ducks JH1        8-13

Ducks JS1 - Stags JS1        16-4

Programma zaterdag 11 mei

Ducks AH1 - Boosters AH1        11.00

Ducks JH1 - All In JH1        14.00

Royals PH1 - Ducks PH1        14.00

Orioles JS1 - Ducks JS1        15.00


BBB: FINALESTRIJD TUSSEN DE SEKSEN

Biljartkampioen is voor het eerst een vrouw

De finalewedstrijden van de Boxtelse Biljart Bond zijn vrijdag, zaterdag en zondag in partycentre de Comsche Hoeve gespeeld. Voor het eerst werd een vrouw kampioen, namelijk Hennie van Houtum.

De vier poules waren allen gevuld met winnaars van de voorronden. Zij namen het in drie wedstrijden tegen elkaar op om te bepalen wie in de finales mocht spelen.

Deze spannende strijd leverde uiteindelijk twee halve finales op met eerst twee mannen die de keus kruisten en vervolgens twee vrouwen die het tegen elkaar opnamen. Zodoende was het al bij voorbaat zeker dat de finale tussen een man en een vrouw zou gaan: een heuse strijd tussen de seksen dus.
Jos Hendriks speelde een partij tegen Tonny van der Steen. Het duel zag er zeker in het begin erg eenzijdig uit, want Van der Steen nam een flinke voorsprong op zijn tegenstander. Later in de wedstrijd kroop Hendriks dichterbij, maar hij moest niettemin het onderspit delven.
De wedstrijd tussen Margot Blummel en Hennie van Houtum was een stuk spannender. Daarin ging het lange tijd gelijk op. Uiteindelijk triomfeerde Van Houtum met een miniem verschil. In de troostfinale kwam Hendriks ten koste van Blummel bovendrijven.

De grote finale werd een nerveuze aangelegenheid. Ook nu liep Van der Steen in eerste instantie vlot weg van zijn rivale, maar door een aantal missers en een stel erg kleine series van zijn kant wist Van Houtum terug te komen in de wedstrijd. Van der Steen had in de laatste, gelijkmakende beurt kans om een barrage te forceren, maar kon die niet benutten. De Boxtelse Biljart Bond heeft dan ook voor het eerst een vrouw als kampioen mogen huldigen. Van Houtum won, gevolgd door Van der Steen. Jos Hendriks eindigde als derde en Margot Blummel eindigde op de vierde plaats.

FOTO BOVEN: Hennie van Houtum is de eerste vrouwelijke kampioen van de Boxtelse Biljart Bond. Ze versloeg Tonny van der Steen in de finale. (Foto: Eigen werk).