Afbeelding
Foto:

WANDELAARS GAAN PADEN OP EN LANEN IN MET DE KEISTAMPERS

Genieten van de groene Kampina

Circa duizend wandelaars genoten zaterdag en zondag van de schoonheid van de Kampina tijdens een evenement van wandelsportvereniging De Keistampers. Mede-organisator Gerard Spijkers kijkt tevreden terug op de tocht.

,,Het aantal deelnemers lag iets lager dan vorig jaar. Dat had waarschijnlijk met de weersvoorspellingen te maken. Er zijn geen incidenten geweest, dus dat is prima."

Wel moesten EHBO'ers wat blaren behandelen, maar dat is vaste prik. Spijkers: ,,Er deden veel mensen mee aan de lange afstanden. Zij trainen voor de Nijmeegse Vierdaagse. Zo nu en dan een blaar is niet ongewoon."

Het eerstvolgende evenement dat de wandelsportvereniging op touw zet, is de Boxtelse avondvierdaagse. Die begint dinsdag 11 juni.

FOTO BOVEN: Mede door het regenachtige weer zijn de bomen prachtig frisgroen. (Foto: Albert Stolwijk).


Wandelen met Frans Kapteijns tegen ziekte Lyme

Teken. Vervelende diertjes zijn het, die zich graag ergens in vastbijten. Daarbij kunnen ze mensen besmetten met de ziekte van Lyme. Stichting Lyme, Aangenaam werft fondsen voor onderzoek naar de aandoening. Zaterdag 18 mei verzorgt ze een wandeling door de Kampina.

De bekende Brabantse boswachter Frans Kapteijns leidt de excursie die om 08.00 uur begint. Startpunt is parkeerplaats Kampina aan de Roond in Boxtel. De wandeling duurt ongeveer anderhalf uur. Om 10.00 uur is er koffie en thee bij Theetuin 't Bakhuys in Lennisheuvel. De kosten bedragen 17,50 euro per deelnemer. Aanmelden is noodzakelijk, dit kan via e-mail: info@lymeaangenaam.nl.

De ziekte van Lyme heeft niets prettigs, maar stichting Lyme, Aangenaam probeert op een plezierige wijze aandacht te vragen voor de aandoening. De organisatie belicht tevens de ingrijpende gevolgen die de ziekte kan hebben voor het dagelijks leven. De ziekte van Lyme wordt veroorzaakt door de beet van een besmette teek. Jaarlijks worden een miljoen mensen gebeten door zo'n beestje. Twee op de honderd mensen krijgen de ziekte van Lyme (25.000), zo'n tweeduizend daarvan houden langdurig klachten.


Optisport zoekt nieuwe collega's voor Dommelbad

Optisport, de beheerder van onder meer het Dommelbad in Boxtel, is op zoek naar nieuwe medewerkers. Tijdens een bijeenkomst op maandag 13 mei kunnen geïnteresseerden kennis komen maken met het bedrijf. Ontmoeten en kennismaken staan deze avond centraal.

Tijdens de bijeenkomst Optisport Ontmoet leren de bezoekers toekomstige collega's kennen. Ook krijgen ze details van de vacature te horen, zoals om welke functies, producten en locaties het gaat. Het bedrijf is actief in het hele land, maar voor Boxtel is het op zoek naar een zweminstructeur, een toezichthouder en medewerkers voor receptie en horeca. Maar ook voor de andere locaties in onder meer Oisterwijk en Sint-Michielsgestel staan er meerdere vacatures open.

Het evenement is vooral bedoeld ter oriëntatie. Direct solliciteren is deze avond niet nodig. Het is aan het einde van de avond wel mogelijk om interesse kenbaar te maken voor een van de openstaande functies.

De bijeenkomst vindt plaats in het Dommelbad aan de Schijndelseweg en begint om 18.30 uur. Aanmelden is mogelijk via de website van de organisatie: www.optisport.nl/ontmoet.


Essche kinderen wandelen drie avonden rond dorp

Een fikse regenbui markeerde gisteravond de start van de avondwandeldriedaagse in Esch. Vanaf de kantine van voetbalclub Essche Boys vertrokken kinderen en hun ouders voor een tocht van vijf of tien kilometer.

Dat tafereel herhaalt zich vanavond en morgenavond nog een keer, maar dan vanaf Ons Café. Halverwege is er steeds nog een rustpunt voor alle wandelaars. Gisteravond was dat bij de Vughtse IJsboerderij aan de Esscheweg, waar natuurlijk een versnapering kon worden gehaald.

FEEST

Als alle wandelaars na de derde dag hun medaille opgehaald hebben, barst er in het café aan de Leunisdijk nog een klein feest los voor de kinderen onder leiding van dj HD. Voor de volwassenen is er vanaf 21.00 uur nog een optreden van Lotte en Frenk, bekend van de Boxtelse coverband Tilt.

FOTO ONDER: Vol goede moed ging de Essche jeugd gisteravond op pad voor de eerste etappe van de avondwandeldriedaagse. Ook vandaag en morgen is dit tafereel te aanschouwen in en rond het dorp. (Foto: Peter de Koning).

Afbeelding