Bart Bressers van de thuisploeg wordt opgejaagd door zijn tegenstander. Dat sorteerde effect, want Irene verloor met grote cijfers. (Foto: Hans Verberk).
Bart Bressers van de thuisploeg wordt opgejaagd door zijn tegenstander. Dat sorteerde effect, want Irene verloor met grote cijfers. (Foto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

GEMONDSE VOETBALLERS LEIDEN IN EIGEN HUIS FORSE NEDERLAAG

Irene gaat over de knie bij Tuldania

Kampioenskandidaat Tuldania uit Esbeek kwam zondag op bezoek bij voetbalvereniging Irene. De Gemondenaren hadden de uitwedstrijd tegen deze opponent al met 1-2 gewonnen. Nu pakte het duel een tikje anders uit. De gasten waren duidelijk beter voorbereid dan de vorige keer en niet van plan nogmaals te verliezen.

Die opzet slaagde. Het strijdplan van Tuldania was vanaf de eerste seconde duidelijk: Irene op elke positie in het veld maximaal onder druk zetten. Maar waar Irene in de uitwedstrijd hier nog onder uit kon voetballen, lukte dit zondag niet.

Al in de vierde minuut keek de thuisploeg tegen een achterstand aan. De kloof werd in de tiende minuut nog wat breder, toen Tuldania via een goed ingestudeerde corner de 0-2 binnenschoot. Vanaf dat moment speelden de gasten een gewonnen wedstrijd. De gasten bleven veel energie in de wedstrijd leggen en voetbalden daarnaast ook prima. Dit resulteerde in een 0-5 ruststand.

OFFDAY

Na rust was het zaak voor Irene om de schade zoveel mogelijk te beperken, maar dat lukte totaal niet. Tuldania bouwde haar voorsprong gestaag uit naar 0-9, zonder dat de gastheren hier echte kansen tegenover konden stellen. Een totale offday van de thuisploeg. Het is nu zaak voor de Gemondenaren om deze wedstrijd snel te vergeten en de resterende drie partijen van de competitie beter te presteren om het seizoen met een positief gevoel te kunnen afsluiten.
Zondag 12 mei staat de uitwedstrijd tegen SVSOS 1 uit Biest-Houtakker op het programma. Dit duel begint om 14.30 uur.


Fietsvierdaagse Gemonde

De Gemondse voetbalvereniging Irene houdt van dinsdag 11 tot vrijdag 14 juni weer de Irene Geerts avondfietsvierdaagse. De kantine in sportpark De Laat aan de Kaal Hoefsteeg is elke dag start- en eindpunt. Deelnemers kunnen tussen 18.00 en 19.00 uur starten met nieuwe routes in de afstanden 27 of dertien kilometer. Het inschrijfgeld bedraagt voor de vier dagen vier euro. Per losse rit zijn de kosten 1,50 euro. Meer informatie is verkrijgbaar via telefoonnummer (073) 551 20 87.