ODC VERLIEST VAN NIEUWKUIJK EN GRIJPT NAAST PERIODETITEL

Tricolores helpen kansen om zeep

Om de periodetitel te winnen moest ODC op eigen terrein zegevieren over Nieuwkuijk. Bij elk ander resultaat was die voor de gasten.

De tricolores gingen weliswaar nog sterk van start. Sjoerd van Lokven mikte na zes minuten spelen net naast en ook Lex van den Biggelaar had geen geluk toen de Nieuwkuijkse keeper Dave Tausch zijn inzet keerde. De tegenstander kwam er in die fase helemaal niet aan te pas en ODC creëerde kans na kans.

VERWOESTEND SCHOT

Na een kwartier leek de openingstreffer te vallen, maar een kopbal van Remco Schellekens stuitte via de binnenkant van de paal uit het doel. Even later ging een schot van Joep van der Meijden rakelings voorlangs na een mooie één-twee met Schellekens. In de 25e minuut kreeg Nieuwkuijk zijn eerste mogelijkheid. John van Dommelen speelde zich op zo'n 25 meter van het doel knap vrij en haalde vervolgens verwoestend uit. Goalie Jordy van der Zande had het nakijken: 0-1.

GELIJKMAKER

ODC pakte na deze tegenvaller meteen de draad weer op en ging op zoek naar de gelijkmaker. Just van Wijk kreeg vijf minuten later een goede kans, maar ook hij stuitte op keeper Tausch. Vlak daarna had Joep Timmermans pech dat zijn doelpoging na een corner naast ging. Na een dik halfuur viel eindelijk de gelijkmaker. Een verre ingooi van Dirk van der Struijk bereikte Frank Kuppens, die de bal uiteindelijk over de lijn werkte: 1-1.

De tricolores probeerden nog voor rust op voorsprong te komen, maar kregen vlak voor de pauze opnieuw een tegenvaller te verwerken. Bij een spaarzame tegenstoot van de bezoekers ging Roy de Vaan onderuit bij een interceptie van doelman Van der Zande. De toekende strafschop werd door Van Dommelen feilloos binnengeschoten: 1-2.

RISICO'S

Na de thee lag de bal al snel voor de derde keer in het Boxtelse doel. De Vaan rondde een voorzet vanaf de zijkant koelbloedig af. Met nog een halfuur te gaan, moest ODC steeds meer risico's gaan nemen en bleven de kansen maar komen. Op aangeven van Van den Biggelaar had Van Lokven in de 68e minuut de aansluitingstreffer op zijn schoen, maar weer wist Tausch voor redding te zorgen. Twee minuten later kopte Schellekens op de paal na een voorzet vanaf de zijkant. Inmiddels begon de tijd de dringen en zonk de moed de tricolores zo langzamerhand in de schoenen. Tien minuten voor tijd diende Alex van de Water ODC de nekslag toe. Bij een counter tikte hij van dichtbij de 1-4 binnen en daarmee was de wedstrijd definitief gespeeld. De tweede periodetitel ging daardoor niet naar ODC maar naar Nieuwkuijk.

Omdat zowel koploper SVSSS als de nummer twee BVV gelijkspeelden, bleef de schade voor de tricolores nog relatief beperkt. Maar met nog drie wedstrijden te gaan wordt de kans op de titel natuurlijk steeds kleiner. ODC heeft nu 39 punten uit 23 wedstrijden. Dat zijn er vier minder dan de lijstaanvoerder en twee minder dan BVV. Zondag 12 mei is laatstgenoemde de tegenstander van ODC. De ploeg van trainer Carlo Vorstenbosch speelt dan om 14. 30 uur de uitwedstrijd in Den Bosch.

FOTO BOVEN: ODC-aanvaller Lex van den Biggelaar in duel met een verdediger van Nieuwkuijk. (Foto: Hans Verberk).