Afbeelding
Foto: Hans Verberk

ZAALVOETBAL BOXTEL ZOEKT BESTUURSLEDEN

'Samen de schouders eronder zetten'

JAN HERMENS

Het zaalvoetbalseizoen zit erop in Boxtel. Over een paar maanden start een nieuwe competitie in sportcomplex De Braken, tenminste, als het bestuur van de vereniging op volle sterkte is. Op dit moment zoeken de zaalvoetballers bestuursleden. Ook teams zijn welkom.

Martien Pennings, beheerder van De Braken, vertelt: ,,Drie mannen verrichten enorm veel werk voor de Boxtelse zaalvoetbalclub, dat zijn Hans de Kort, Frans van den Bosch en Henk van Erp. Echt, daar heb ik groot respect voor. Henk heeft vorig jaar een stapje teruggedaan en Hans is wegens gezondheidsredenen acuut gestopt. Frans blijft actief binnen het bestuur, net als Gijs van den Brand. Mijn broer Willy en ik maken ook deel uit van het bestuur, maar meer als ondersteuners."

Om de competitie gaande te houden, is uitbreiding van het bestuur zeer gewenst. ,,We zijn al in gesprek met mensen die hebben aangegeven wellicht taken op zich te willen nemen. En de huidige bestuursleden pakken meer werk op, we zetten samen de schouders eronder. De vereniging bestaat al zo'n 35 jaar en we willen verder."

Zaalvoetbalvereniging Boxtel kent twee competities, op maandag- en op zaterdagavond. ,,Daarvoor zijn scheidsrechters nodig, er moet een planning worden gemaakt, er is altijd een bestuurslid op de speeldagen aanwezig. De financiën moeten geregeld worden. Kortom, er komt best wel wat bij kijken", zegt Pennings.

TEAMS

Behalve bestuursleden kan de vereniging ook teams gebruiken. Pennings: ,,Liefst maken we op maandag een poule van acht tot tien teams. Op zaterdag speelden het afgelopen seizoen achttien ploegen. We hebben nog ruimte in het speelschema. Eind augustus beginnen de competities weer."

Vrijdag 3 mei waren de laatste wedstrijden van dit seizoen. ,,We eindigen elke jaargang met een feestavond en de prijsuitreiking", vertelt Pennings. De titelstrijd in de tweede klasse werd pas op het laatste moment beslist. De wedstrijd was in het begin spannend, maar uiteindelijk ging Brabant Sports 2000 overtuigend met de zege en de titel aan de haal, ten koste van Tahadi. Het werd 6-2.

KAMPIOEN

Het team van Second Cars boekte de eindoverwinning in de eerste klasse. Daarmee eiste deze ploeg tevens het Boxtels kampioenschap voor zich op. Pennings: ,,We houden normaal gesproken een wedstrijd tussen de winnaars van de maandag- en de zaterdagcompetitie, maar die partij ging niet door. Een team had zich afgemeld."

Desalniettemin was het een gezellige avond, aldus Pennings. ,,En nu weer vooruit. Op naar een nieuw seizoen, hopelijk met voldoende enthousiaste teams en een voltallig bestuur. Daar doen we ons best voor."

In de eerste klasse eindigde Second Cars bovenaan, met 32 punten uit vijftien wedstrijden, gevolgd door Van de Sande Bouw/Pacqt met 28 punten uit evenzoveel partijen. Brabant Sports 2000 sloot de competitie in de tweede klasse af met 41 punten uit zeventien wedstrijden, Tahadi bezette plek twee met 38 punten.

In de maandagcompetitie is Café Vollop/Wijnpakkettenonline kampioen geworden met 45 punten uit zestien wedstrijden, gevolgd door Stekelenburg bloemen met 38 punten.

De sportiviteitsprijzen waren voor Van de Sande Bouw/Pacqt, Juf Juf United en Verbeij/ Hanekroot.

FOTO BOVEN: Team Brabant Sports 2000, kampioen van de tweede klasse. Van links naar rechts Nard van Geel, Tom Spee, Dolf van Aert; (onder) Joost Spikmans, Bram Langenhuizen, Tommie van Alphen.

KLEINE FOTO BOVEN: Zaalvoetballer Joost Spikmans van Brabant Sports 2000 in duel met Tahadi-speler Ayoub Omair. (Foto's: Hans Verberk).


                                                        

Afbeelding