Boxtelaar Huub Thorissen, zelf beeldend kunstenaar, verzorgt rondleidingen langs kunstwerken die zijn wereldberoemde collega Henk Visch momenteel tentoonstelt in museum MuBo.
Boxtelaar Huub Thorissen, zelf beeldend kunstenaar, verzorgt rondleidingen langs kunstwerken die zijn wereldberoemde collega Henk Visch momenteel tentoonstelt in museum MuBo. Foto: Peter de Koning, 2013

GROTE HULDIGING IN SPIEGELTENT STAPELEN

Boxtel steekt loftrompet over sportkampioenen

Sporters die dit seizoen een bijzondere titel in de wacht sleepten, worden vrijdagavond 21 juni in het zonnetje gezet. Stichting Boxtel Vooruit steekt in samenwerking met het gemeentebestuur van Boxtel de loftrompet tijdens de Dag der Kampioenen. De huldiging door sportwethouder Herman van Wanrooij vindt plaats in de spiegeltent in kasteelpark Stapelen.

Alle Boxtelse verenigingen ontvangen een uitnodiging voor de dag der kampioenen. Het programma begint (onder voorbehoud) om 19.00 uur met de huldiging van kampioenen tot en met 16 jaar; vanaf 20.30 uur is het de beurt aan A-junioren en senioren.

CRITERIA

Er is een aantal criteria waaraan kampioenen moeten voldoen om in aanmerking te komen voor het eerbetoon. Zo dienen sporters in de gemeente Boxtel te wonen en lid te zijn van een sportvereniging die is aangesloten bij een landelijk erkende sportbond. De club hoeft niet per se in deze gemeente gevestigd te zijn. Verder moeten de sporters een kampioenschap behaald hebben op landelijk, regionaal of districtsniveau, in een competitie onder auspiciën van een landelijke sportbond. Bij jeugd tot en met vijftien jaar komen alle individuele en teamkampioenen in aanmerking voor het huldeblijk, bij A-junioren, senioren en veteranen naast de individuele winnaars alleen de vaandelteams.

AANMELDEN

Bij aanmelding moet de naam van de vereniging worden vermeld, evenals een contactpersoon van de club en het behaalde kampioenschap. Bij individuele kampioenen is de naam van de topper van belang, bij teams de naam van de ploeg als geheel en van de spelers en begeleiders. Aanmelden kan tot 1 juni via e-mail: dagderkampioenen@hotmail.com. ,,Bij de jeugd gaan we ervan uit dat het gehele team met begeleiders in clubtenue aanwezig is", aldus de organisatie. ,,Bij de senioren is natuurlijk ook het gehele team welkom, we verwachten in ieder geval de leider(s) en aanvoerder tijdens de dag der kampioenen."


RONDLEIDINGEN IN MUSEUM MUBO

Huub Thorissen geeft uitleg bij beeldende kunst Henk Visch

In museum MuBo aan de Baroniestraat in Boxtel is tot en met 2 juni expositie De Diplomaat te zien, met werken van de internationaal bekende kunstenaar Henk Visch. Huub Thorissen uit Boxtel, zelf ook beeldend kunstenaar én kenner van het werk van Visch, verzorgt een aantal rondleidingen. De eerste is zaterdag 11 mei.

De rondgang met Thorissen begint om 14.00 uur en duurt een uur; het maximale aantal deelnemers is twintig. Thorissen geeft eveneens een rondleiding op de zaterdagen 25 mei en 1 juni. De entree is gratis. Aanmelden is noodzakelijk vanwege de deelnemerslimiet. Dit kan via e-mail: info@muboboxtel.nl of bij Willem van Vossen, telefoonnummer 06-16 04 18 98. Rondleidingen op afspraak voor groepen zijn eveneens mogelijk.

De gids nodigt de deelnemers uit eerst eens rond te lopen om de tentoongestelde werken van Visch te bekijken. Op basis van die belevingen ontstaat vanzelf een zogenaamd 'kijkgesprek' tussen gids en deelnemers en bezoekers onderling. Het is dus een interactieve rondleiding waar niet alleen Thorissen aan het woord is.

Visch is geen onbekende in Boxtel: van 1974 tot 1981 woonde en werkte hij er. Enkele van zijn kunstwerken die hij in deze periode maakte, zijn momenteel te zien in de bibliotheek.

FOTO LINKS: Boxtelaar Huub Thorissen, zelf beeldend kunstenaar, verzorgt rondleidingen langs kunstwerken die zijn wereldberoemde collega Henk Visch momenteel tentoonstelt in museum MuBo. (Foto: Peter de Koning, 2013).

Afbeelding