Afbeelding
Foto: Gerard Schalkx

NOG KRAMEN BESCHIKBAAR VOOR ROMMELMARKT OP 19 MEI

Muziekstraatje: bijna 30 orkesten

Bijna dertig optredens zijn zondag 19 mei te beluisteren tijdens het Muziekstraatje in hartje Boxtel. Het Boxtelse dweilorkest Red River Band houdt het festival voor het zesde jaar op rij en combineert dat voor het eerst met een vooralsnog kleine markt. Voor de kinderen laat de organisatie onder meer een draaimolen en een springkussen opbouwen.

Naast een groot aantal muziekgroepen van buiten deze regio, doen ook veel orkesten uit Boxtel en directe omgeving mee aan het Muziekstraatje. De Beyersland Kapel, Boxtel City Band, 't Brukels Muziekske, The Ducktownband, De Knoestjes en De Volle Bloas laten zich meerdere malen horen op een van de vijf podia die worden opgebouwd tussen Het IJscafé (Rechterstraat) en restaurant Sjefke (hoek Stationsstraat/Breukelsestraat).

Daarnaast treden leden van de plaatselijke harmonieën en fanfares op. Boxtel's Harmonie is vertegenwoordigd met een combinatie van het opleidingsorkest en De Aggemarvanhuisaf Band, de Gildenbondsharmonie vaardigt haar bigband af en de Liempdse fanfare Concordia is van de partij met leerlingen op zowel blaas- als slagwerkinstrumenten. Voorts treedt jeugd op van The Star Company en is er een zumba-demonstratie door Denziz.

DOORLOPEND OPTREDENS

,,We kiezen ervoor om deze keer doorlopend muziek te presenteren op de podia. Tussen 12.00 en 19.00 uur kunnen luisteraars onafgebroken genieten", vertelt voorzitter Rudy van der Plas van de Red River Band. De organiserende muziekkapel opent het festival om 12.00 uur met een optreden door haar leerlingen in de Stationsstraat, ter hoogte van Toko Boxtel. Tegelijk starten ook de optredens op de overige podia.

Dit jaar vindt voor het eerst ook een kleine rommelmarkt plaats. ,,Met zeven kramen valt de animo daarvoor op dit moment nog wat tegen, maar wellicht melden zich op het laatste moment nog belangstellenden aan. In de toekomst willen we dit verder uitbouwen, zodat het Muziekstraatje telkens wat nieuws te bieden heeft", aldus Van der Plas. Belangstellenden voor een marktkraam kunnen contact opnemen met Martijn van de Sande via e-mail: redriverband.boxtel@gmail.com.

FOTO ONDER: Big Band Boxtel twee jaar geleden in actie tijdens het Muziekstraatje. (Foto: Gerard Schalkx).