Afbeelding
Foto: Peter de Koning

WONINGEN VAN HAEFTENSTRAAT WORDEN GEFASEERD OPGELEVERD

Eerste huurders hebben hun sleutel

De eerste acht huurders van de nieuwe woningen aan de Van Hugenpothstraat en de Hendrika van Haeftenstraat hebben gisteren, woensdag 1 mei, de sleutel van hun huis in ontvangst genomen.

Woonstichting Sint-Joseph liet het bijzondere moment niet ongemerkt voorbij gaan. De woningen worden gefaseerd opgeleverd. De overige huurders krijgen hun sleutel op 8, 15 of 22 mei.

Bo van Vegchel (24) kan met de inrichting van haar woning beginnen. Zij verhuist als het interieur gereed is vanuit haar ouderlijk huis naar de Hendrika van Haeftenstraat 4. Voor het eerst op zichzelf dus. ,,Ik ben echt heel blij met m'n eerste woning. En het is nieuwbouw, dat vind ik extra fijn", vertelt ze.

GASLOOS

De nieuwbouwwoningen zijn geheel gasloos. Alles draait op stroom. Zonnepanelen op de daken wekken die elektriciteit op. De bewoners maken ongetwijfeld kosten, maar die schuilen niet in energie. Op de plek van de nieuwbouw stonden vroeger de witte duplexwoningen uit 1945. Wie de foto goed bekijkt, ziet dat het wit van toen terugkomt in de huizen van nu.

FOTO BOVEN: Van links naar rechts: Andrej Verhoeks, medewerker woonservice van Sint-Joseph, Bo van Vegchel, haar buren Stefano Kloot en zijn vriendin Yolanda en medewerker woonservice Nicole van Valderen. (Foto: Peter de Koning).