DODENHERDENKING IN DE REGIO

Inwoners kerkdorpen staan op
4 mei stil bij oorlogsslachtoffers

Liempde, Esch en Gemonde staan zaterdag 4 mei tijdens dodenherdenking stil bij oorlogsslachtoffers.

De plechtigheid in Liempde start om 19.00 uur met een dienst in de Sint-Jans Onthoofdingkerk. Aansluitend voert een stille tocht naar het oorlogsmonument in het Concordiapark. Kinderen van basisschool De Oversteek lezen gedichtjes voor en leggen vervolgens met leden van Dorpsberaad en kerkbestuur kransen en bloemen. Vendeliers van gilde Sint-Antonius Abt brengen na de twee minuten stilte om 20.00 uur een vendelgroet uit. Na afloop is er koffie en thee in café Het Wapen van Liempde.

Dodenherdenking in Esch start zaterdag om 19.15 uur. Ook hier worden enkele gedichten voorgelezen en er is muziek. Om 20.00 uur klinkt traditiegetrouw The Last Post, gevolgd door het Wilhelmus.

Gemondenaren kunnen om 19.30 uur een dienst bijwonen in de Sint-Lambertuskerk. Om 20.00 uur staan zij bij het kruisbeeld op de splitsing van de Sint-Lambertusweg en Kerkeind stil bij de gevallenen in de Tweede Wereldoorlog en in oorlogssituaties en vredesoperaties daarna. Activiteitencommissie Gemonde zorgt voor zitplaatsen voor mensen die minder goed ter been zijn.


Jaarboek Gemonde

Leden van heemkundevereniging Den Hogert in Gemonde hebben het jaarboek 2018 samengesteld. De in zwart-wit uitgevoerde boeken zijn voor 8,50 euro te koop bij vakzaak Willy Schellekens (Dorpstraat 39), Tankstation Bart Schellekens (Dorpstraat 11) en bij Geerts Adviesgroep (Dorpstraat 13). Een jaarboek in kleur kost 23,50 euro, te bestellen via hkg-bestuur@live.nl. Een full-colour editie moet vooruitbetaald worden.

Open Coffee

Open Coffee 't Groene Woud houdt woensdag 8 mei weer een bijeenkomst. Het is een netwerkplatform voor mensen uit de gemeenten Boxtel, Schijndel, Sint-Michielsgestel en Sint-Oedenrode. De komende bijeenkomst is bij het bedrijf Holl Souvenir en klompen aan de Ambachtsweg 2 in Sint-Oedenrode en duurt van 09.00 tot 11.00 uur. Aanmelden kan per e-mail: opencoffee.hetgroenewoud@gmail.com. De bijdrage is 4,50 euro.