BOXTELAREN SPELEN RUIM ZEVENTIG MINUTEN MET TIEN MAN

RKSV Boxtel behaalt nipt drie punten

RKSV Boxtel speelde zondag thuis tegen Cito uit Oss. Ondanks een snelle rode kaart, wisten de Boxtelaren stand te houden. De eindstand was 2-1.

De Boxtelaren maakten meteen een lekker begin. Lars van Hamond werd op de rand van het zestienmetergebied neergehaald, maar de scheidsrechter wees toch naar de stip. Stefan Persoons knalde beheerst de 1-0 binnen.

Boxtel hield druk op de ketel. In de tiende minuut speelde Tom van Rijswijk zijn directe tegenstander uit en vanaf 25 meter probeerde hij de keeper te verschalken. Rakelings ging de bal over de lat. Kort daarna was er een corner voor Boxtel. Jari Klijmij legde de bal bij de tweede paal en Mitchell Vogels kopte vervolgens de bal tegen de touwen: 2-0. Boxtel had de wedstrijd stevig in handen.Totdat rond Klijmij op een kwart van de wedstrijd kort elkaar twee gele kaarten kreeg. De thuisploeg moest nu verder met tien man.

Boxtel was daarna de controle kwijt en de organisatie moest hersteld worden. Cito had nu de overhand, maar echt gevaarlijk werd de ploeg nog niet. Er werd een extra spits ingebracht en de bezoekers bleven aandringen. In de laatste drie minuten kregen ze drie grote kansen, maar die werden niet verzilverd. Met 2-0 gingen beide ploegen rusten.

SPITS IN DOEL

Meteen na rust kreeg Boxtel een vrije trap, bijna op de achterlijn. Van Hamond gaf de bal voor, maar deze ging helaas aan iedereen voorbij. Bij een tweede vrije trap blesseerde de Osse keeper zich. In een luchtduel kwam hij in aanraking met een speler van Boxtel, waardoor hij niet meer verder kon. Cito-speler Willems stond klaar om in te vallen als spits, maar hij moest nu het doel in. In de 66e minuut kregen de gasten een grote kans, maar deze werd te slap ingeschoten en Verhagen kon de bal makkelijk oprapen.

Cito bleef doordrukken en Boxtel kroop steeds verder achteruit. Dit resulteerde in een tegendoelpunt. Vanaf rechts werd een voorzet gegeven en deze werd ingekopt door Akin. De Ossenaren roken uiteraard bloed, maar Boxtel bleef vrij gemakkelijk overeind. In de 83e minuut was er een vrije trap voor Cito. Ordu probeerde het vanaf 35 meter, maar Verhagen stompte de bal uit de hoek, en de rebound mocht er niet meer komen vanwege buitenspel. Vervolgens kreeg Cito in de 90e minuut nog een vrije trap vanaf twintig meter, maar deze belandde in de muur. Na 95 minuten werd er afgefloten en waren de drie punten voor Boxtel.

JO17-2: Boxtel - ODC JO17-4        15.00

FOTO BOVEN: Tom van Rijswijk van RKSV Boxtel is in duel met een Cito-speler. (Foto: Hans Verberk).

Kerkhofs mikt zijn boules het best

Het wekelijkse toernooi van jeu-de-boules-vereniging De Walnoot was maandag een prooi voor Jos Kerkhofs. Hij behaalde van alle 44 deelnemers de meeste punten.

Kerkhofs vergaarde in drie beurten 26 punten. Elly van der Horst volgde met negentien punten. Leo Bekers belandde op het erepodium met vijftien punten. Jozef Pennings en Jo Hanegraaf deelden plaats vier met 31 punten uit twee beurten. Ben Heutink werd vijfde. Dien Hanegraaf legde met dertien punten beslag op de zesde plaats. Rodelantaarndrager tenslotte was Michel Luytijten met twaalf punten.

De regiomix vindt elke maandagmiddag plaats aan de Selissenwal 2. Liefhebbers mogen meespelen.