Afbeelding
Foto: Ellis Rijkers

Nieuwe directeur Rabobank Hart van De Meierij

Tatjana Schreuder-Tijhuis wordt de nieuwe directeur van Rabobank Hart van De Meierij. De lokale vestiging, die haar hoofdkantoor in de Stationsstraat in Boxtel heeft, neemt hiermee na drie jaar afscheid van René Jansen. Hij krijgt een nieuwe functie bij de landelijke Rabobank.

Schreuder is door de lokale raad van commissarissen benoemd tot nieuwe directeur. Het afgelopen halfjaar heeft ze verschillende functies gehad binnen de bank, waardoor ze nu klaar is voor haar volgende stap.

De 41-jarige komt uit Almelo en zegt zich, na bij meerdere financiële organisaties gewerkt te hebben, bij de Rabobank het meest op haar plek te voelen. ,,Ik tref hier medewerkers aan met een oprechte drijfveer om het voor de klant goed te doen. De verhouding tussen mens- en resultaatgerichtheid vind ik bij een coöperatieve bank beter in balans dan bij een organisatie die gedreven wordt door aandeelhouders."

De nieuwe bestuurder stelt niet alleen prioriteit aan de klant, maar ook degenen onder haar zet zij bovenaan: ,,Ik zie mijzelf niet als de belangrijkste persoon binnen de bank. Dat zijn de medewerkers."

Ook op de vraag waarom ze steeds meer is afgezakt naar het zuiden heeft de Twentse een passend antwoord: ,,Ik houd van de Brabantse gezelligheid. Brabanders weten, nég meer dan Twentenaren, het leven te vieren. En daar doe ik graag aan mee."

OP DE FOTO: De voormalige directeur René Jansen (rechts) en de nieuwe bestuurder, Tatjana Schreuder-Tijhuis voor de vestiging van de Rabobank. (Foto: Ellis Rijkers).


Autogarage uit Boxtel heeft onderhoudsplan

Het Boxtelse garagebedrijf Olie&Zo aan de Runmolen biedt sinds kort een onderhoudsplan voor auto's. Dit is een abonnement, waarbij de wagenbezitter een vast bedrag per maand betaalt en daarmee verzekerd is van een goed onderhouden voertuig.

Het onderhoudsplan omvat al het normale onderhoud, zoals de jaarlijkse APK-keuring, roetmeting en vervanging van filters en bougies. Voor alle reparaties die niet onder het abonnement vallen, geldt de garantie dat het tarief van Olie&zo onder het tarief van een dealer ligt.

De tarieven per autotype zijn te zien, op www.olie-zo.nl.


Meer Boxtelse huishoudens aan de zonnestroom

Uitgaand van een gemiddeld energieverbruik per huishouden van 2.860 kilowattuur per jaar, is het aantal huishoudens in de gemeente Boxtel dat volledig op zonnestroom zou kunnen draaien, in 2018 met 410 toegenomen.

Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het CBS meldt niet hoeveel zonnepanelen er bij gekomen zijn in Boxtel en ook niet hoeveel huishoudens over een zonnestroominstallatie beschikken. Wel geeft het CBS de groei van het opgesteld vermogen aan zonnepanelen weer. Dat is de hoeveelheid energie die de duurzame installaties gezamenlijk onder maximale omstandigheden kunnen opwekken. Die is in 2018 met 2,57 megawatt gegroeid ten opzichte van 2017. Het grootste aandeel van die groei schuilt in de zonnepanelen op daken van woningen, namelijk 1,342 megawatt. Bedrijven doen ook een duit in het zakje: 1,23 megawatt.

4.982 kilowatt bedroeg in 2017 het opgesteld vermogen aan zonnepanelen op woningen in de gemeente Boxtel. Met de toename van 2018 daarbij opgeteld, ligt er nu voldoende capaciteit voor 1.932 huishoudens.