Afbeelding
Foto: Peter de Koning

BIJEENKOMST IN NIJNSEL OVER GRONDVERWERVING

ARK wil meer natuur in Groene Woud

ARK Natuurontwikkeling investeert in Het Groene Woud, samen met partners als Brabants Landschap, Staatsbosbeheer, waterschappen, gemeenten en agrariërs.

De organisatie wil de komende vijf jaar landbouw- en particuliere gronden verwerven en ontwikkelen tot natuur. Donderdag 9 mei is de startbijeenkomst van dit project, in de Vresselse Hut, Vresselseweg 33 in Nijnsel. De bijeenkomst duurt van 14.00 tot 17.30 uur. Ger van den Oetelaar uit Liempde en Jos Rademakers geven presentaties namens ARK Natuurontwikkeling, Erik van Ingen (Brabants Landschap) komt eveneens aan het woord. Verder staat er een huifkartocht naar de Vresselse bossen en de Odaberg op het programma, inclusief korte wandelingen met een gids. De aanwezigen bezoeken het eerste perceel dat is aangekocht, 5,6 hectare grond nabij het Hoogakkerpad in Nijnsel.

Groen Ontwikkelfonds Brabant en stichting Roois Landschap verrichten met ARK Natuurontwikkeling de aftrap van het project.

Wie de bijeenkomst bij wil wonen, wordt verzocht zich aan te melden via e-mail. Dat is mogelijk via: communicatie@hetgroenewoud.com.

FOTO BOVEN: In 2017 zette Brabants Landschap edelherten uit in Het Groene Woud. (Foto: Peter de Koning, 2017).


Gemeente Haaren vindt makelaars voor Reigerskant

De gemeente Haaren heeft een makelaar gevonden voor de eerste fase van het plan Reigerskant in Esch. Beekhuizen Makelaardij in Helvoirt gaat de verkoop van de vrijesectorkavels verzorgen. Wanneer de nieuwbouwwoningen ontwikkeld gaan worden, is nog niet bekend. Hiervoor is informatie in te winnen bij Van den Hurk Makelaardij, ook in Helvoirt.

Wie interesse heeft in het zelf bouwen van een huis kan hiervoor al via e-mail intekenen bij Beekhuizen. Pas als de verkaveling definitief is en de prijzen bekend zijn, volgt er meer informatie. Eind mei zou hier meer duidelijk over moeten zijn. Daarna start de officiële inschrijvingsperiode. Als er meer belangstellenden voor een kavel zijn, wordt geloot.

BOUWRIJP

Onlangs begon aannemer Reyrink uit Esbeek met het bouwrijp maken van de grond aan de oostkant van het dorp. De verwachting is dat dit rond de bouwvak is afgerond.

Het is nog niet bekend hoeveel woningen er precies in Reigerskant gebouwd gaan worden. De Haarense wethouders Martien Vromans en Harry van Hal gingen tijdens de openingshandeling begin april uit van zo'n 75 huizen in diverse prijsklassen, vooral voor starters en senioren. Daarnaast komen er dus enkele kavels waar bouwen in collectief particulier opdrachtgeverschap (CPO) mogelijk is.

Esch wacht al ruim twintig jaar op uitbreiding. Vier jaar geleden ging het balletje uiteindelijk écht aan het rollen.


Spreekuur Balans

De Boxtelse oppositiepartij Balans brengt vrijdag 10 mei een bezoek aan Lennisheuvel. Dan hopen leden van de partij op te halen wat er speelt in het dorp om daar vervolgens in de politiek mee aan de slag te gaan. De bijeenkomst is om 16.30 uur in eetcafé Meneer Klaver. De toegang is gratis.