Afbeelding
Foto: Peter de Koning

PARK MOLENWIJK GONSDE ZONDAG VAN BEDRIJVIGHEID

Planten- en bijenmarkt goed bezocht

De Boxtelse imkervereniging Sint-Ambrosius hield zondag haar jaarlijkse bijen- en plantenmarkt in park Molenwijk. Er waren honingbijen te zien en insectvriendelijke planten te koop.

,,Het wordt misschien saai om te vertellen, maar het was wederom een groot succes. Ondanks het mindere weer werd de markt goed bezocht", meldt Attie-Jan Grass van de vereniging over de 46e editie.

Er werden demonstraties gehouden over het houden van bijen en het onderzoeken van pollen. Daarnaast was er een kraam met allerlei verschillende soorten honing, waar mensen deze konden proeven en aanschaffen.

De honingbij stond centraal op het evenement in park Molenwijk, maar ook de wilde varianten kregen aandacht: er waren veel planten en gewassen te koop die bijdragen aan het welzijn van verschillende insecten.

Imkervereniging Sint-Ambrosius heeft als doel het bevorderen en in stand houden van de bijenhouderij en organiseert meerdere activiteiten om hiervoor te zorgen. Wie lid wil worden van de vereniging kan zich aanmelden via e-mail: ambrosius.boxtel@gmail.com.

FOTO ONDER: Bezoekers zoeken tussen alle insectvriendelijke planten, op de jaarlijkse bijen- en plantenmarkt van imkervereniging Sint-Ambrosius. (Foto: Peter de Koning).

Afbeelding