In Gemonde werd groot uitgepakt. In de manege werd een zeskamp voor kinderen gehouden. De hele ruimte was volgezet met opblaasbare obstakels, waar kinderen veel plezier op beleefden. (Foto: Bas van den Biggelaar).
In Gemonde werd groot uitgepakt. In de manege werd een zeskamp voor kinderen gehouden. De hele ruimte was volgezet met opblaasbare obstakels, waar kinderen veel plezier op beleefden. (Foto: Bas van den Biggelaar). Foto: Bas van den Biggelaar

         Koningsdag in Esch,
        Liempde en Gemonde

Naast het dauwtrappen in de vroege ochtend, deed fanfare Concordia nóg een muzikale duit in het zakje. Voor het voormalige raadhuis klonk een aubade voor de Liempdse gedecoreerden. Na dit eerbetoon vertrokken de lintjesdragers naar de ontvangst in het Boxtelse gemeentehuis. (Foto: Albert Stolwijk).
Deze jongen wist wel van wanten tijdens de zeskamp in Gemonde. (Foto: Bas van den Biggelaar).
Vanwege het slechte weer werden de Essche koningsdagactiviteiten verplaatst naar dorpshuis De Es, waaronder het springkussen. (Foto: Hans van Doorn).
Op evenemententerrein D'n Tip aan de Barrierweg in Liempde werd Koningsdag gevierd met onder meer een vrijmarkt voor kinderen. (Foto: Albert Stolwijk).
Naast klimmen op een springkussen en een zakcentje verdienen op de vrijmarkt, konden kinderen ook geschminkt worden in dorpshuis De Es. (Foto: Hans van Doorn).
Alle leeftijden waren aanwezig in De Es. Ook deze jongen probeerde zijn knuffel te verkopen op de vrijmarkt. (Foto: Hans van Doorn).
Het traditionele dauwtrappen op Koningsdag in Liempde was een erg natte aangelegenheid. Drijfnatte muzikanten en wandelaars weggedoken in regenjassen en onder paraplu's liepen de tien kilometer lange tocht. (Foto: Albert Stolwijk).
Naast een vrijmarkt, was er ook een heuze stormbaan aanwezig tijdens Koningsdag in Liempde. (Foto: Albert Stolwijk).