Afbeelding
Foto: Bas van den Biggelaar

Honderden blije Boxtelaren naar Kingsnight Fissa

LINDA VAN DE WIEL

Oranje confetti, een dikke lichtshow en een avondvullend muzikaal programma. De derde editie van Kingsnight Fissa kan met recht een groot succes genoemd worden. Honderden jongeren en jongere ouderen vonden hun weg richting de Boxtelse Markt voor een avondje hakken, meedeinen en zingen op onder meer houseband Party Animals en de Boxtelse zanger Tim Schalkx.

,,Ik kom elk jaar speciaal vanuit Tilburg naar Boxtel om dit feest mee te vieren", vertelt Marieke (20). ,,De sfeer is goed, de muziek top én er is genoeg bier."

Het goudgele vocht vloeide dan ook rijkelijk, wat rijen voor de toiletten veroorzaakte. Maar dit mocht de pret niet drukken. ,,Ik drink gewoon gezellig mijn biertjes", vertelt Kris (32). Samen met haar vriendenclub maakt ze de Markt 'onveilig'. ,,Waarom ik in Boxtel blijf? Het is lekker dichtbij."

De 27-jarige Stijn is ook blij dat hij Koningsnacht uitbundig in zijn eigen dorp kan vieren. ,,Ik vind het top dat zo'n mooi evenement hier wordt georganiseerd. We moeten dan ook allemaal gaan zodat het blijft bestaan", vindt hij.

FEESTDRIEDAAGSE

Ook Party Animal-zanger Wesley staat paraat voor het feest. ,,Het is tof hier in Boxtel", lacht hij. ,,Het is echt een feestje voor jong en oud." Naast Party Animals en Tim Schalkx, verschenen ook zanger Jeroen van Zelst en de deejays Mr JeePee, Feestnation en Super Zeroes op de bühne.

Ook medeorganisator Jordy van den Boer is tevreden over de avond. ,,Er is wederom een mooie opkomst, hoewel de weersvoorspellingen slecht waren. Maar je ziet, we boffen met dit droge weer", aldus Van den Boer, die samen met stichting Boxtel Vooruit de organisatie van de feestdriedaagse op zich neemt. ,,Drie jaar geleden hebben we ingezet op een nieuwe opzet van de activiteiten rondom Koningsdag. En voor het derde jaar hebben we een volle Markt. Het kan hier dus wél."

FOTO ONDER: De Boxtelse Markt stond vol met alle leeftijden tijdens Kingsnight Fissa. (Foto: Bas van den Biggelaar).