Afbeelding
Foto: Joleen van Rooij

What's up, Luka & Timo?

Vanwege het regenachtig weer werd de vrijmarkt in Esch tijdens Koningsdag in dorphuis De Es gehouden. Met een springkussen, een ballenbak, heerlijke suikerspinnen en knalblauwe slush puppy's vierden de jongste kinderen samen een gezellig feestje. Timo (8) en Luka (10) hadden hun koopwaar op een mooi kleed uitgestald en hoopten op veel enthousiaste klanten.

Hoe gaat het met de verkoop tot nu toe, Timo? ,,Ik heb al twee euro in the pocket! Het is nog vroeg en het is al best druk."

Wat verkoop je zoal? ,,Ik verkoop allerlei spelletjes voor een Play Station en voor de Wii. Ik verkoop zelfs mijn Play Station omdat we er thuis eigenlijks niks meer mee doen. Hij is nog helemaal compleet en alles werkt."

En wat heb jij zoal in de aanbieding, Luka? ,,Het zijn vooral knuffels en speeltjes van mijn jongere broertje. Ik help vandaag mee. Vroeger had ik een lievelingsknuffel, dat is die hamster daar. Die ga ik nu verkopen."

Zitten jullie bij elkaar op school? ,,Nee hoor", zegt Luka. ,,Wij zouden eigenlijk in Schijndel op de vrijmarkt gaan staan maar die ging plots niet door. Een kennis van me komt uit Esch en toen hebben we alles weer in de auto gestopt en nu zijn we hier", legt Luka's moeder uit.

Luka, hoe komt het eigenlijk dat jouw lippen en jouw tanden zo blauw zijn? Lachend: ,,O, dat wist ik niet. Dat zal wel van de slush puppy komen denk ik."

Timo, ik zie dat je een hele goede verkoper bent. Is dit een beroep wat je later wilt gaan doen misschien? Ik wil later geen verkoper worden. Ik vind het voor vandaag wel leuk. Het is fijn om geld te verdienen, daar ga ik iets leuks van kopen. Later wil ik bouwvakker worden. Ik denk dat ik timmerman word."

FOTO RECHTS: Luka de Koning (links) en Timo Looman (rechts) verkopen hun oude speelgoed op de vrijmarkt tijdens Koningsdag in Esch. Ze hebben onder meer een spelcomputer in de aanbieding. Luka doet zelfs afstand van zijn lievelingsknuffel. (Foto en tekst: Joleen van Rooij).