In de Boxtelse raadszaal kregen acht mensen een lintje opgespeld waarnemend burgemeester Fons Naterop. Vijf Boxtelaren en drie personen uit Liempde werden lid in de Orde van Oranje-Nassau. (Foto: Peter de Koning).
In de Boxtelse raadszaal kregen acht mensen een lintje opgespeld waarnemend burgemeester Fons Naterop. Vijf Boxtelaren en drie personen uit Liempde werden lid in de Orde van Oranje-Nassau. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

TWAALF MENSEN BENOEMD TOT LID IN DE ORDE VAN ORANJE-NASSAU

Lintjesregen trok over regio Boxtel

Vijf Boxtelaren en drie inwoners van Liempde kregen vrijdag 26 april door waarnemend burgemeester Fons Naterop een koninklijke onderscheiding opgespeld. De acht gelukkigen werden onder valse voorwendselen naar de raadzaal van het gemeentehuis gelokt om te delen in de jaarlijkse lintjesregen, daags voor Koningsdag. Allen werden benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Guus Bekooy (81, Boxtel) ontving de onderscheiding onder meer voor zijn inzet als pleegouder, secretaris van de plaatselijke Rode Kruis-afdeling, filmmaker bij Omroep Dommelland en vrijwilliger bij de Voedselbank. Buurtvereniging Den Berg, Jeugdnatuurwacht, Algemeen Belang en Dorpsberaad zijn organisaties waarvoor Lisette Braken (55, Liempde) zich al jarenlang nadrukkelijk inzet. Albert Kerkhofs (76, Boxtel) is actief voor Het Rode Kruis en de EHBO en is vrijwilliger bij zorgexpertisehuis Liduina. De verdiensten van Geertje Schellekens (66, Boxtel) liggen vooral op muzikaal vlak, onder meer als gitarist van de Liedertafel, gitaarclub Duende, Wereldkoor en Dükerskoor. Voorts is zij vrijwilliger bij evenementenstichting Boxtel Vooruit en politiek actief voor de partij INbox en voorloper Boxtels Belang.

Bert Timmermans (75, Liempde) spendeert veel vrije tijd aan buurtvereniging Looeind, de Natuurwerkgroep, heemkundestichting Kèk Liemt, vereniging Terug in d'n Tèd en stichting Promotie Projecten in Leefbaar Liempde (SPPiLL). Na zijn vroegpensioen bleef Henk van der Vorst (90, Boxtel) aan als vrijwillig conciërge van basisschool De Hobbendonken. Als het gaat om zorg voor mensen met dementie is Charlotte de Windt (67, Boxtel) steeds paraat. Voor stichting Nabij, die mensen in hun laatste levensfase hulp verleent, is zij waarnemend voorzitter. De parochie, zorgcentrum De Vlaswiek en ouderenbond KBO zijn organisaties waarvoor Sjaantje van der Zanden (85, Liempde) zich al vele jaren verdienstelijk maakt.

GEMONDE EN ESCH

In Gemonde werden drie inwoners onderscheiden. Vooruitlopend op de lintjesregen kreeg gildehoofdman Hans van der Schoot (63) vorige week dinsdag al te horen dat hij was benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. Vrijdag kwamen daar nog twee Gemondenaren bij. Gerry van der Eerden (56 ) is mantelzorger voor zijn hoogbejaarde vader en zet zich onder meer in voor het jeugdcarnaval van De Mullukzuipertjes. Bovendien fungeert hij als verkeersregelaar en beheert hij beide begraafplaatsen. Voorts is hij betrokken bij de intocht van Sinterklaas, net als Francine van Oirschot (72) overigens. Die is daarnaast vrijwilliger van basisschool Sint-Lambertus en de parochie.

Waarnemend burgemeester Yves de Boer van de gemeente Haaren speldde een vrijdag lintje op bij Esschenaar Luciën Schevers (73). Hij heeft zich ingezet voor biljartvereniging Esch, de Koninklijke Bond van Ouderen en de zender Radio Maria Nederland.

FOTO BOVEN: De nieuwe gedecoreerden in de gemeente Boxtel (vlnr) Charlotte de Windt, Sjaantje van der Zanden, Bert Timmermans, Geertje Schellekens, Lisette Braken, Guus Bekooy, Henk van der Vorst en Albert Kerkhofs. Rechts burgemeester Fons Naterop. (Foto: Peter de Koning).

FOTO ONDER: Luciën Schevers. (Foto: Edwin Diependaal - Prikbord Esch).


AANMELDEN TOT EN MET 11 MEI BIJ KBO

Dagtocht Noordoostpolder voor ouderen in Gemonde

KBO Gemonde maakt woensdag 22 mei een dagtocht per bus naar de Noordoostpolder. De touringcar vertrekt om 08.00 uur bij Zaal de Schuif, Dorpstraat 30.

De ouderen gaan naar 11 Beaufort, een windmolenpark bij Urk. Ze krijgen koffie met gebak en een rondleiding per bus over het park. Na de educatieve toer wacht de senioren een koffietafel waarna een bezoek aan de Orchideeënhoeve in Luttelgeest op het programma staat. Rond de klok van 16.00 uur vertrekt de bus weer naar Gemonde, waar de deelnemers aan kunnen schuiven aan een diner.

Er zijn nog plaatsen vrij in de bus. De reis kost 62,50 euro per persoon, maar KBO Gemonde geeft een korting van vijf euro per deelnemer. Wie mee wil, betaalt dus 57,50 euro. Aanmelden kan tot en met zaterdag 11 mei bij Siena van Nistelrooy, telefoonnummer (073) 551 38 86. Meer informatie is verkrijgbaar bij Bert van Houten, via e-mail: bertvanhouten@kpnmail.nl.

Kort Nieuws

Aanmelden Esch Kookt

In een ontspannen sfeer mensen leren kennen, onder het genot van zelfgemaakte gerechtjes. Dat is Esch Kookt. De vijfde editie vindt plaats op zaterdag 29 mei. Belangstellenden kunnen tot 5 mei aanmelden via www.eschkookt.com.

      ... GERRY VAN DER EERDEN ...
    ... FRANCINE VAN OIRSCHOT ...
... LUCIËN SCHEVERS ...