Afbeelding
Foto: Hans Verberk

STRAFCORNER MAAKT HET VERSCHIL VOOR HOCKEYSTERS

MEP krijgt geen loon naar werken

De vrouwen van de Boxtelse hockeyclub MEP waren zondag zeker gelijkwaardig aan Gooische, maar trokken in sportpark Molenwijk uiteindelijk toch aan het kortste eind (0-2).

Door veel inzet en passie was MEP aanvankelijk de betere ploeg. De eerste strafcorner tegen werd snoeihard in de rechterhoek geslagen en de thuisploeg was gewaarschuwd. De derde strafcorner vlak voor rust van de vrouwen uit Hilversum was ook raak (0-2) en die klap kwam MEP niet meer te boven.

VELDOVERWICHT

Ook in de tweede helft werkten de Boxtelse dames hard en hadden ze een licht veldoverwicht. De kansjes die er kwamen, werden echter niet benut en zo liep de wedstrijd uit op een onverdiende nederlaag. De conclusie was dat de strafcorner het verschil had gemaakt.

DEGRADATIESTRIJD

De komende vier wedstrijden moeten de Boxtelse hockeysters met Eindhoven uitvechten wie de tweede rechtstreekse degradant wordt. MEP speelt zondag 5 mei om 12.45 uur uit tegen Alecto in Leiderdorp. Met dezelfde inzet als afgelopen weekend kan succes niet uitblijven. Eindhoven krijgt Rood Wit op bezoek.

* * *

Ook voor de mannen van MEP is het erop of eronder. Zij hervatten de competitie zondag met een uitwedstrijd in en tegen Weert. De wedstrijd begint om 14.45 uur.

FOTO BOVEN: De vrouwen van MEP probeerden uit alle macht hun veldoverwicht in punten uit te drukken, maar hun inzet in sportpark Molenwijk mocht niet baten. Gooische won met 0-2. (Foto: Hans Verberk).

STAND OVERGANGSKLASSE

Leonidas        18-39        Rood Wit        18-25

Schaerweijde        18-37        Schiedam        18-24

Voordaan        18-34        Alecto        18-23

Gooische        18-32        MEP        18-14

Ring Pass        18-31        Eindhoven        18-13

Wageningen        18-29        Naarden        18-4


Esch wandelt tijdens jubileum Avond3daagse

Wandelliefhebbers in Esch kunnen 8, 9 en 10 mei voor de tiende keer deelnemen aan de Avond3daagse. Er zijn twee routes: van vijf en van tien kilometer. Ook aan mensen in een rolstoel of met kinderwagens is gedacht, hiervoor is een alternatieve route van vijf kilometer.

Vanwege het tweede lustrum is de Avond3daagse extra feestelijk. Er zijn elke dag leuke activiteiten en versnaperingen voor, tijdens en na het wandelen.
De start op woensdag is bij de kantine van voetbalvereniging Essche Boys. Donderdag en vrijdag is Ons Café aan de Leunisdijk het vertrekpunt. Tijdens de laatste dag lopen vanaf het speelveld aan Het Kruys alle wandelaars achter de fanfare aan naar Ons Café. Daar worden de medailles uitgereikt en er is een kinderdisco in de zaal. Voor de ouders is er vanaf 21.00 uur nog een optreden van Lotte en Frenk, bekend van de coverband Tilt.

De lopers van de korte route starten steeds tussen 18.00 en 18.30 uur en wandelaars van de langste afstand kunnen tussen 17.30 en 17.45 uur beginnen. Vrijdag vertrekt de korte stoet om 17.30 en de lange om 18.00 uur.

AANMELDEN

Voorinschrijven kan via het formulier dat te vinden is bij de Spar of via e-mail: eschavond3daagse@gmail.com. Het is ook mogelijk om in te schrijven op woensdag 8 mei vanaf 15.00 uur bij de kantine van Essche Boys.