Afbeelding
Foto: Toon van Ruremonde

ROOD-GELEN MELDEN ZICH NADRUKKELIJK VOOR PROMOTIE

DVG'ers klimmen naar tweede plaats

DVG speelde donderdagavond al tegen Vorstenbossche Boys om zondag vrij te zijn. Het werd een 4-0 overwinning voor de rood-gelen. Zij lijken, gezien de eindstand, een eenvoudige wedstrijd achter de rug te hebben. Maar dat was op het veld in sportpark De Roode Bleek toch anders. Door de thuiszege klimmen de Liempdenaren naar de tweede plaats op de ranglijst, zij het met twee wedstrijden meer gespeeld dan Avesteyn uit Dinther.

De Liempdenaren begonnen goed en vooral via de rechterkant kwam Peter Versantvoort een paar keer goed door. Zijn voorzetten werden echter niet op waarde geschat en de afwerking was niet doeltreffend. Ook Sander van de Ven bereikte via de zijkant de achterlijn. Zijn voorzet werd door zijn broer Luuk over het doel gekopt.

Vorstenbossche Boys kreeg de eerste kans na zo'n kwartiertje voetballen en raakte meteen de lat. Voetballend en qua inzet waren de gasten veel beter dan in het eerste duel in Vorstenbosch. Het was een aantrekkelijke wedstrijd met veel diepgang en snelheid aan beide kanten.

Daarna kwam de thuisploeg op voorsprong. In eerste instantie werd de bal weg gekopt. Luuk van de Ven schoot de afgeslagen corner op doel. Via een paar benen belandde de poging bij Martijn Caarls die met een hakballetje van dichtbij scoorde. DVG scoorde bijna nog een keer daarna, maar Bas van Houtum schoot net voorlangs.

VERGROTEN

Meteen na rust kon DVG de voorsprong vergroten. Van Houtum verkoos echter te schieten in plaats van breed te leggen en de poging werd gestopt. De tegenstander was een paar keer dichtbij de gelijkmaker. De paar snelle jongens voorin kwamen oog in oog met doelman Strik, maar konden niet scoren: de schoten gingen langs of over.

De Liempdse ploeg had het niet makkelijk in die fase. Daarom voelde de tweede doelpunt als bevrijdend. Een klein, maar slim tikje, van Rik van Ruremonde bracht de bal bij Bas Smulders die perfect aflegde op Van Houtum: 2-0.

DVG kreeg weer de controle op het veld en breidde de score met nog twee doelpunten uit. Een doorgekopte bal vanuit een hoekschop werd door Van Houtum binnen gekopt: 3-0. En het slotakkoord was Martijn Caarls. De ingevallen A-junior Michael Schoenmakers passte breed op Caarls, wiens schot in eerste instantie op de paal belandde, maar daarna weer precies voor zijn voeten: 4-0.

De zege betekent een belangrijke stap voor DVG richting nacompetitie en daarmee promotie: de hoogst geplaatste periodekampioen is in de eerste ronde van de nacompetitie vrijgeloot. De Liempdenaren spelen zondag 12 mei om 14.30 uur de thuiswedstrijd tegen Cito. Eerder dit seizoen werd in Oss met 1-0 verloren. Cito verkeert in degradatienood en heeft de punten broodnodig.

FOTO BOVEN: De doelman van Vorstenbossche Boys kon ondanks deze knappe redding niet voorkomen dat DVG won. (Foto: Toon van Ruremonde).

SENIOREN

Uitslag donderdag 25 april

DVG - Vorstenbossche Boys        4-0

Uitslag zondag 28 april

EVVC 8 -DVG 6        1-7

Programma donderdag 2 mei

DVG 4 - Mariahout 4        20.00

Programma zondag 5 mei

Blauw Geel 3 - DVG 2        vertr 10.30

ELI 2 - DVG 3        vertr 10.15

Blauw Geel 7 - DVG 4        vertr 09.00

DVG 5 - Nijnsel 5        10.00

DVG 6 - Schijndel 7        12.00

DVG 7 - Irene 3        10.00

Berghem VR 1 - DVG VR 1        vertr 10.30

JEUGD

Programma zaterdag 4 mei

JO19-1: DVG - Nooit Gedacht        14.30

JO19-2: Udi '19 - DVG        vertr 13.15

MO15-1: DVG - Irene        13.00

JO15-1: Margriet - DVG        vertr 11.30

JO15-2: Blauw Geel JO15-5 - DVG        vertr 11.30

JO13-1: DVG - ODC        11.30

JO13-2: DVG - HVCH        11.30

JO13-3: Prinses Irene - DVG        vertr 09.30

JO11-1: DVG - SCMH        09.30

JO11-3: DVG - Volkel JO11-2        09.30

JO9-1: Vorstenb. Boys JO9-1G - DVG        vertr 09.00

JO9-2: DVG - Nulandia        10.30

JO9-3: DVG - St.Boerdonk JO9-2M        10.30

JO8-1: St.Elsendorp - DVG        vertr 08.15


GEMONDSE VOETBALLERS SPELEN GELIJK TEGEN SVG

Irene toont veerkracht tegen Tilburgers

De mannen van Irene speelden zondag in sportpark De Laat tegen SVG uit Tilburg. Tijdens de vorige wedstrijd wonnen de Gemondenaren met 3-0, maar dit keer kwam de ploeg niet verder dan een gelijkspel: 2-2.

SVG zette Irene overal op het veld onder druk. Harde overtredingen en verbaal geweld werden hierbij door de gasten niet geschuwd. Naarmate de eerste helft vorderde, kwam Irene beter in het spel en wist het voetballend onder de Tilburgse druk uit te komen. Hierbij werden ook enkele kansen gecreƫerd die net niet konden worden benut. Na een goedlopende aanval werd Ferdy van Zon op rechts vrijgespeeld, die vanaf de zestien meter de bal vijf minuten voor rust hard in de hoek werkten: 1-0.

BUITENSPEL

Na de thee zocht SVG fanatiek de aanval op, maar kon niet afronden door veel buitenspelsituaties. Vervolgens kregen de bezoekers een vrije trap aan de zijkant van het strafschopgebied. Waarschijnlijk verwachte iedereen een voorzet, maar de bal werd bij de eerste paal ingeschoten.

SVG rook de overwinning en ging nog feller spelen, maar Irene toonde veerkracht. Gemondenaar Bryan Hellings speelde Rob Groenendaal vrij, maar zijn voorzet kon door Owen van Lith net niet worden binnen getikt. Ook Arthur Piasecki wist zich een paar keer goed vrij te spelen, maar zijn schoten misten richting.

Toch kwamen de Tilburgers op voorsprong. Een diepe bal op de linksbuiten, die volgens toeschouwers buitenspel stond, werd door de scheidsrechter niet afgefloten, waardoor SVG de 1-2 kon scoren. Irene zette door en Groenendaal bepaalde van dichtbij de eindstand.

FOTO LINKS: Irene-speler Arthur Piasecki vecht om de bal met een voetballer van SVG. (Foto: Hans Verberk).

Zaalvoetbal

Afsluiting competitie

Als afsluiting van het zaalvoetbalseizoen worden morgen, vrijdag 3 mei nog enkele wedstrijden gespeeld in sporthal De Braken. Om 18.30 uur treedt het team Van de Langenberg/Dammers aan tegen Heva/Van Weert. Om 19.15 uur volgt de beslissing voor het kampioenschap van de tweede klasse tussen zaterdagteams van Brabant Sports 2000 en Tahadi. Na deze wedstrijden volgt de prijsuitreiking.


Afbeelding