Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

ESCH HEET NIEUWE BEWONERS VAN HARTE WELKOM IN HET DORP

Bierpompfeest biedt vol programma

Tijdens het Bierpompfeest staat Esch weer bol van de activiteiten voor nieuwe én huidige inwoners van het dorp. Dat is niet anders tijdens de 54e editie die, zoals de traditie betaamt op Hemelvaartsdag, donderdag 30 mei wordt gehouden.

Naast een brunch in het dorpshuis, een welkomstwoord door het gemeentebestuur en een vendelgroet van het gilde, krijgen de nieuwe inwoners ook een versgetapt biertje uit de dorpspomp. Deze traditie gaat terug tot 1965 en weet nog ieder jaar veel Esschenaren naar het centrum te trekken.

Op en rondom het Marktplein en de bierpomp staan tal van kraampjes. Hier stellen de lokale verenigingen en bedrijven zich voor aan het publiek en hopen daarmee meer leden te werven.

Wie een marktkraam wil reserveren, kan zich daarvoor aanmelden via info@deesschebierpomp.nl.

Naast alle informatie die nieuwe inwoners kunnen inwinnen, is er ook genoeg ruimte voor muziek. Daarvoor wordt zoveel mogelijk uit de eigen talentenvijver gevist. Zo zijn er optredens van Joni van Grinsven and Friends, Sara Bormans, Saab XL, slagwerkgroep Esch, Alexandra Dekker and Friend, Shakira Pullen, De Knoestjes en Maud Stubbe. Dansen is toegestaan, helemaal tijdens het optreden van de Latin Joy dansschool uit 's-Hertogenbosch. De kinderen worden ondertussen vermaakt door clown Enrico. Na het middagprogramma volgt van 18.30 tot 23.00 uur op het Marktplein een concert van de cover- en feestband Lynx. In de pauzes zingt Esschenaar Guus Doggen voor het publiek.

Stichting Soesch bakt broodjes hamburgers, Lian Konings zorgt voor lekkere maaltijden en de dansschool Latin Joy voor Surinaamse hapjes. Op het terras zijn drankjes verkrijgbaar.

FOTO ONDER: Waar vorig jaar burgemeester Jeannette Zwijnenberg de nieuwe inwoners van Esch verwelkomde, zal waarnemer Yves de Boer die taak 30 mei van haar overnemen. (Foto: Albert Stolwijk).