14-JARIGE RACET OP KONINGSDAG IN EUROPESE COMPETITIE

Boxtels racetalent Kas rijdt prima in Valencia

Met plaatsing voor de hoofdrace van de tweede ronde in de European Talent Cup, kan Kas Beekmans (14) uit Boxtel terugkijken op een geslaagd weekend in Valencia. In de eerste race wist de tiener zijn rondetijden uit de trainingen te verbeteren en eindigde hij, met een grote groep, net buiten de top-twintig. In de tweede race had de coureur lukte het hem niet om zijn sterke optreden te herhalen.

Zaterdag was een belangrijke dag voor het Boxelse racetalent: twee kwalificatietrainingen stonden op het programma. Twee groepen coureurs moeten dan rijden en en de snelste negentien rijders van iedere training kwalificeren zich voor de hoofdrace die daags erna plaatsvindt.

Mede door een crash echter werd Kas in zijn eerste kwalificatiewedstrijd 21e: niet voldoende dus. In de tweede omloop deed de coureur er een schepje bovenop en werd hij zeventiende; een knappe prestatie aangezien de baancondities in de tweede training minder goed waren. Als een van de weinige coureurs wist de Boxtelaar zich wel te verbeteren.

VERBETEREN

In de wedstrijd op zondag wilde Kas zich ten opzichte van zijn startpositie verbeteren: hij begon als 34e aan de race. De coureur vond na een goede start aansluiting bij een grote groep die vocht voor de 21e plaats. Kas kwam na een sterke race als 27e over de finish. Ook was hij qua rondetijd sneller dan in de kwalificatie.

De progressie die hij liet zien gedurende het hele weekend, stokte echter in de tweede manche. Het gevoel met de motor was minder goed en Kas finishte als 22e. Gezien het verloop van het weekend echter, ging de Boxtelaar met een goed gevoel terug naar Nederland.

BARCELONA

De volgende race in de European Talent Cup is van donderdag 6 tot en met zondag 9 juni op het circuit van Catalunya bij Barcelona. Ook rijdt Kas in het weekend van vrijdag 31 mei tot en met zondag 2 juni met het Ernst Dubbink Eveno Racing-team om de Alpe Adria Cup op het TT Circuit in Assen.

FOTO BOVEN: Kas Beekmans (14) kan terugkijken op een geslaagd raceweekend in de Spaanse stad Valencia. Het Boxtelse racetalent drong door tot in de hoofdrace. (Foto: Racesport.nl).