Afbeelding
Foto: Pål Jansen

PAVILJOEN PEERKESBOS WIL DEUREN IN NAJAAR OPENEN

Hagenaar tovert Liempdse Barrier om

PÅL JANSEN

Het wegrestaurant De Liempdse Barrière ging er in 2013 failliet, plannen voor een McDonalds sneuvelden en ook de Liempdse BarHier hield het niet vol op de locatie langs de rijksweg A2. En wie het grote billboard dat aan de Keulsebaan staat al heeft bestudeerd, heeft gezien dat komend najaar opnieuw een horecazaak opent: Paviljoen Peerkesbos. Maar het wordt anders dan anders, verzekert exploitant Paul Mulder: ,,Een zaak waar heel Brabant over zal praten!"

,,Hier zie je al waar de nieuwe bar komt te staan", zegt Mulder in het nagenoeg gestripte pand aan Peerkesbos. Op de grond liggen een paar plankjes die de toekomstige plek van het horecameubel markeren. ,,Langs de muur komt een hele grote vide. En de voorzaal bestaat uit loungegedeelte en restaurant met achterin nog een restaurantgedeelte."

De Hagenaar, die naam maakte in zijn stad als horecamagnaat, is enkele jaren 'uit de running' geweest, maar start zo net na zijn zestigste toch een nieuw avontuur. ,,Het wordt een project voor de lange termijn. Ik ben net 62 geworden, ik denk hier nog wel een jaartje of acht mee bezig te zijn."

GÉÉN WEGRESTAURANT

Het wordt absoluut geen wegrestaurant, zegt Mulder, maar een restaurant aan de weg. ,,Ons menu komt voort uit een 'wereldkeuken' met gerechten uit allerlei werelddelen. En die kaart verandert ook regelmatig", licht Mulder toe. Ook zal het een multifunctioneel gebouw worden met vergaderruimtes, maar waar mensen ook even buiten kunnen zitten. Mulder: ,,Als je door het raam naar buiten kijkt, zie je nog een klein stukje opgehoogd terras. Dat wordt flink uitgebreid; mensen wanen zich hier in Zuid-Frankrijk."

Mulder heeft zelfvertrouwen. In Den Haag runde hij tot tien jaar geleden 'een stuk of 25 horecazaken'. Hij huurt het pand van eigenaar Bibitor uit Haaren, specialist in horecavastgoed, om het voormalig wegrestaurant om te toveren tot een eigentijds en trendy restaurant dat ook gasten moet lokken vanuit de steden naar Boxtel en Liempde. In plaats van dat dat nu andersom gebeurt dus. ,,En bij mij is het voordeel: mensen kunnen hier gratis parkeren! In de stad ben je toch al snel vijftien euro kwijt per auto voor een etentje."

RECLAMEZUIL

Een heikel punt is er nog wel volgens hem: de realisatie van een reclamezuil. Bibitor heeft een principeverzoek ingediend om een reclamezuil te realiseren langs de rijksweg A2, aldus ontwikkelingsmanager Sebastiaan Kuenen ,,Het is van levensbelang voor die locatie om zichtbaar te zijn. De locatie ligt uit het zicht, een beetje in een hoek. En belangrijk is om bij de reiziger onder de aandacht te komen. Dus daarom is een reclamezuil nodig."

Dat die zuil langs de weg belangrijk is, ziet ook Mulder. ,,Die is essentieel. Aan de andere kant: ik zou mezelf te kort doen als ik zeg afhankelijk te zijn van die zuil. Als het hier goed staat en mensen gaan tevreden weg, dan verspreidt de boodschap zich ook. Alleen duurt het dan wel langer voordat het begint te lopen."

In het najaar volgt de opening van Paviljoen Peerkesbos. Een exacte openingsdatum is er nog niet. ,,We gaan open als alles goed staat." Er moet bijvoorbeeld nog flink gewerkt worden: niet alleen aan de binnenkant, maar ook op het omliggende terrein. ,,Het is een prachtige locatie, maar er is jarenlang niets mee gedaan. Nu gaat het een keer goed aangepakt worden."

FOTO'S: Er wordt flink werk verzet in het toekomstige Paviljoen Peerkesbos. (Foto's: Pål Jansen).

Afbeelding