Afbeelding
Foto: Hans Verberk

COMPETITIES MEP EN ODC TIJDENS KONINGSDAG ZEER GESLAAGD

Sportief plezier bij Koningstoernooien

Een slordige 450 kinderen namen tijdens Koningsdag deel aan het traditionele schoolvoetbaltoernooi bij ODC én het hockeytoernooi bij MEP in Boxtel. Samen met hun schoolgenootjes probeerden ze er met de eerste prijs vandoor te gaan en er een sportieve dag van te maken. Maar natuurlijk ging het vooral om het maken van veel plezier.

Bij hockeyvereniging MEP waren meerdere prijzen te winnen. Naast de felbegeerde eerste prijs voor het beste team - er deden 24 zestallen mee - stonden een estafettespel en een 'pimp your coach'-competitie op het programma. Tijdens


laatstgenoemd onderdeel werden de coaches omgetoverd tot oranje uitgedoste diva's en paradeerden zij voorbij de kinderen.

Maar voor Lasse (6), leerling van De Spelelier, draaide het vooral om het hockey. ,,Het ging best wel goed en het was leuk om met kinderen van school samen te spelen. Vooral toen mijn vriendje Michiel scoorde was ik superblij", vertelde de sportieveling na het toernooi.

Binke (12) van basisschool Molenwijk had met haar medeleerlingen geen wedstrijd kunnen winnen tijdens deze editie. ,,Maar ik heb wel genoten van ons team en de gezelligheid. En wij winnen gewoon de estafette", lachte ze.


Winnen deden ook de leerlingen van de Prinses Amaliaschool. Voor het eerst sinds hun deelname aan het koninklijke hockeytoernooi wisten zij twee van de drie wedstrijden naar hun hand te zetten en zij waren daardoor zichtbaar blij.

BESTE BEENTJE

Een paar honderd meter verderop, bij voetbalvereniging ODC werden verdere sportieve prestaties neergezet. Verdeeld over de ochtend en de middag namen 26 teams deel aan het Koningsdagtoernooi. ,,En de winnaar van dit toernooi mag ook deelnemen aan de regiofinale op woensdag 15 mei, dus er valt best wat te winnen", aldus Debbie van Kessel, lid van het organiserend comité.

Rik (12) van de Prinses Amaliaschool had samen met onder meer schoolgenootje Kris zijn beste beentje voorgezet. ,,We zijn vijfde geworden. We gingen elke wedstrijd beter spelen. Vooral het overspelen en het afmaken gingen goed. Ik heb zelf een goal gemaakt en twee assists gegeven", lichte hij toe.

Kokob (12) van basisschool De Vorsenpoel juichte haar schoolgenootjes toe. ,,Ons team heeft drie van de vijf wedstrijden gewonnen. Ik voetbal zelf bij RKSV Boxtel. Samen sporten is tof!" (Foto boven: Hans Verberk).

PRIJSWINNAARS HOCKEY

Pimp je coach: Petrusschool 4. Estafette: Petrusschool 5. Groepen 3-4-5: 1. Petrusschool 1. Groepen 5-6: 1. Spellelier 3. Groepen 7-8: 1. Spellelier 4.

PRIJSWINNAARS VOETBAL

Gemengd: 1. Vorsenpoel 1A; 2. Vorsenpoel 1B; 3. Spelelier 2.

Jongens groepen 5-6: 1. Sint-Petrusschool 2; 2. Spelelier 1; 3. Vorsenpoel 3.

Meisjes groepen 7-8: 1. Angelaschool 2; 2. Prinses Amaliaschool 1; 3. Prinses Amaliaschool 2.

Jongens groepen 7-8: 1. Angelaschool 1; 2. Sint-Petrusschool 1; 3. Molenwijkschool 1.