Foto: Sandra Engels

BOXTELSE WINT WEDSTRIJD WATERSCHAP

Stille klik met water in de ochtendzon

Waterschap De Dommel schreef in januari een fotowedstrijd uit met als thema: jouw klik met water. Inzenden kon tot 20 maart. Onlangs zijn de winnaars bekendgemaakt.

De jury kende de foto Goedemorgen Oisterwijk van Sandra Engels uit Boxtel de eerste prijs toe. Martien Spanjers sleepte de publieksprijs in de wacht.

Engels schoot haar foto in de vroege ochtend in de Kampina in Oisterwijk. ,,Ze heeft de stilte en de rust die water met zich meebrengt vastgelegd. Ze laat haar band met water zien in een mooie compositie met prachtige kleuren. Bij het zien van de foto dachten wij allemaal: was ik maar daar op dat moment", aldus de jury. Die bestond uit waarnemend watergraaf Lex Huijbers, Eline de Jong, fotografiedocent van Fontys Hogeschool voor de Kunsten Eline de Jong, Angèle van Iersel van creatief bureau Maan en communicatiemanager Marlies Bruning van waterschap De Dommel.

Via Facebook kon het publiek zijn voorkeur kenbaar maken. De inzending van Martien Spanjers kreeg de meeste likes. Zijn klik met water is een actiefoto van Ramon Schellekens die de laatste hindernis bedwingt tijdens een survivalrun in Udenhout.

FOTO ONDER: Een sfeervolle impressie van natuur in de ochtend. Niet voor niets draagt deze foto de titel Goedemorgen Oisterwijk. (Foto: Sandra Engels).


Meedenkavond herinrichting Rechterstraat

De Rechterstraat in Boxtel krijgt een nieuw aanzien. Belangstellenden mogen dinsdag 7 mei opnieuw meedenken over de herinrichting van de winkelstraat.

Begin april leverde een eerste bijeenkomst in Denziz inbreng op die MTD Landschapsarchitecten verwerkte in een eerste ontwerp. De werkgroep Rechterstraat heeft samen met stakeholders de tekening bekeken en daarop reacties gegeven.

Dinsdag 7 mei om 19.00 uur presenteert de werkgroep het voorlopige ontwerp in partycentrum Denziz, Stationsstraat 71. Belangstellenden zijn ook nu welkom om hun mening te geven. Aan de hand van de uitkomsten van deze avond vervolmaakt het landschapsarchitectenbureau het plan.

Afbeelding