Twee teams badmintonclub BC'80 kampioen

In de week voor Pasen zijn twee teams van badmintonclub BC'80 uit Boxtel kampioen geworden. De club komt met vier ploegen uit in de regionale competitie van de Bossche Badminton Federatie (BBF).

Team 2 werd kampioen in de zesde klasse, door te winnen van Sparrenburg uit Rosmalen. Een overwinning was genoeg om het kampioenschap binnen te halen. Karin Prinsen, Monique Teulings, Paul van der Heijden en Piet Boleij sleepten een zege in de wacht en stelden daarmee de titel al veilig, terwijl er nog een wedstrijd op het programma staat. Het team promoveert naar de vijfde klasse.

BC'80 4 zorgde voor een stunt door voor de tweede keer op rij kampioen te worden. Eerst in de twaalfde klasse en nu in de elfde. Het team won van BCS Vught en promoveert opnieuw. Emily van Drunen, Nicole Haar, Mathijs van Gool en Henk van Kasteren kunnen de competitie nog ongeslagen afsluiten. Er rest de equipe nog één wedstrijd.


Open Boxtelse Quizronde vindt plaats in vijf cafés

Voor de zesde keer organiseert het Boxtelse quizbedrijf The Brain de Open Boxtelse Quizronde. Die wordt zaterdag 25 mei vanaf 13.30 uur gehouden in vijf cafés in het centrum.

Maximaal veertig teams van vier personen kunnen deelnemen. Er zijn nog enkele plaatsen vrij. De pubquiz omvat vier ronden; een team speelt elke ronde in een ander Boxtels café. De inschrijving is inmiddels in volle gang bij de vijf deelnemende horecabedrijven: 't Hart van Boxtel, Becoloth, Le Temps Perdu, En Garde! en De Kerk. Deelname kost dertig euro per viertal.


Chansons aan de voet van de
Sint-Petrustoren

Het Boxtelse orkest De Volle Bloas brengt een stukje Frankrijk naar de voet van de Sint-Petrustoren. Daar is zondag 26 mei namelijk het festival Rue de l'église.

Chansons schallen door de Oude Kerkstraat, die voor de gelegenheid oogt als een knus marktje. Het festival is gratis toegankelijk, er staan twee wijnvaten voor vrije giften. De organisatie steunt twee goede doelen, namelijk KWF Kankerbestrijding en stichting Boxtel vooruit. Iedereen is welkom, in het bijzonder alle Fransen die in Boxtel wonen. Dus mensen afkomstig uit 'la douce France' en belangstellenden die Frans heten.


Professor geeft een lezing over de 'ziel van Europa'

Met de Europese verkiezingen op 23 mei in het vooruitzicht geeft professor Koo van der Wal woensdag 8 mei vanaf 19.30 uur een lezing in gemeenschapshuis De Rots, Nieuwe Nieuwstraat 7.

De Europese Unie bevindt zich in een roerige periode. Over de vraag wat we nu aanmoeten met Europa, heeft Van der Wal het boek 'Op zoek naar de ziel van Europa' geschreven. Hij beschrijft hoe volgens hem verdere eenwording een kans maakt. De weg van politieke managers en bureaucraten is niet de juiste, aldus Van der Wal. De entree is vijf euro. Meer informatie: H. Siemons, telefoonnummer (0411) 60 79 59.

Senioren

DINSDAG 30 APRIL

13.30 biljarten in De Walnoot.

13.30 hobbymiddag Kinderboerderij.

14.00 kienen in Orion.