Afbeelding
Foto:

HEILIG HARTPAROCHIE GOOIT DEUREN VAN KERKGEBOUW OPEN

'Na weekmarkt rust in Petrusbasiliek'

De Heilig Hartparochie opent vanaf 3 mei de Sint-Petrusbasiliek voor publiek. Elke vrijdagochtend kunnen bezoekers tussen 08.00 en 12.00 uur terecht in het imposante bouwwerk uit de dertiende eeuw. ,,Dus: eerst naar de weekmarkt en dan even voor een rustmoment naar de basiliek van Boxtel", aldus de parochie.

Tijdens de openstelling is er steeds om 09.00 uur een heilige mis. In de uren na de viering kunnen bezoekers op hun gemak de basiliek bezoeken, een kaarsje aansteken en wellicht een gebed uitspreken. ,,Er is geen mooiere maand om met deze openstelling van de basiliek te starten dan de meimaand, Mariamaand. In de Mariahoek kunt u na een bezoek aan de basiliek bij de beeltenis van Maria een kaars branden", laat de parochie weten. In die hoek ligt ook een nieuw intentieboek waarvan de inhoud in de vrijdagviering wordt opgelezen. Ook is een zogenaamde driedagenkaars verkrijgbaar.

Tussen 10.00 en 12.00 uur ontvangen vrijwilligers van de parochie de bezoekers om over de basiliek vertellen en een kopje koffie of thee aan te bieden. Bij uitvaarten op vrijdagmorgen vervalt de openstelling.

De Heilig Hartparochie organiseert de nieuwe activiteit tot en met de zomervakantie, daarna vindt er een evaluatie plaats. Mogelijk kan het leiden tot een ruimere openstelling van de kerk.

FOTO BOVEN: Fotograaf Bas van den Biggelaar, onder meer actief voor Brabants Centrum, maakte deze kunstzinnige afbeelding vanuit de toren van de Sint-Petrusbasiliek.