Afbeelding
Foto: Peter de Koning

Stichting Met je Hart wint Appeltje van Oranje

Stichting Met je Hart heeft een Appeltje van Oranje gewonnen. De organisatie met Boxtelse wortels zet zich in 26 gemeenten in voor kwetsbare ouderen.

De landelijke prijs bestaat uit een beeldje, gemaakt door prinses Beatrix, en een bedrag van 15.000 euro. Televisieprogramma Hart van Nederland mocht gisteravond de drie winnaars van de Appeltjes onthullen. Meer hierover op pagina 17.


Boxtel feliciteert jarige koning met driedaags festival

Hiep hiep hoera, Willem-Alexander is jarig! Boxtel viert drie dagen lang Koningsdag op vrijdag 26, zaterdag 27 en zondag 28 april tijdens de Oranjefeesten. De mogelijke hoogtepunten: Kingsnight Fissa, het Oranjebitterconcert en Boxtel Zingt.

Om de vele bezoekers te kunnen herbergen wordt er al flink gebouwd op de Markt. Een werkman sleept met trussbalken, die onderdeel zijn van de grote overkapping die er komt te staan. Zo is de Markt vrijdagavond klaar voor het muzikale feest Kingsnight Fissa, met onder andere Party Animals en Tim Schalkx.

Zaterdag, Koningsdag, is het programma propvol in Boxtel. Kinderen kunnen 's ochtends sporten bij MEP of ODC, 's middags staat de Markt vol met stoere spelletjes. Voor de volwassenen is er de traditionele felicitatie van de gedecoreerden vanaf het middaguur, 's avonds gevolgd door een optreden van coverband Stoot!. Natuurlijk is er ook de vrijmarkt in het centrum. Zondag wordt het feestweekend afgesloten met de Oranjebraderie en vanaf 15.30 uur is er Boxtel Zingt.

Ook in de dorpen wordt op de verjaardag van de koning niet stilgezeten. Denk bijvoorbeeld aan het dauwtrappen in Liempde, de fietstocht in Esch en de zeskamp in Gemonde.

Lees meer in het Oranjekatern (p. 17)

FOTO ONDER: Werklui bouwen aan de overkapping voor de Oranjefeesten. (Foto: Peter de Koning).