Afbeelding
Foto: Sport 2000 Brabant Sports

BOXTELSE WINKEL NAAR EERSTE DIVISIE

Brabant Sports steunt voetballers FC Eindhoven

PÅL JANSEN

Alle teams van FC Eindhoven krijgen vanaf volgend voetbalseizoen hun kleding en materialen geleverd vanuit een Boxtelse zaak: Sport 2000 Brabant Sports. ,,Niet alleen de betaald voetbalorganisatie, maar ook de jeugdopleiding FCE Randstad Academy, FC Eindhoven Futsal (eredivisie zaalvoetbal) én de amateurtak van de club", vertelt Bas Bijnen met gepaste trots. ,,Het gaat om ongeveer 85 teams."

Bas is samen met Joop Seegers eigenaar van de Boxtelse sportwinkel aan de Clarissenstraat. De twee ondernemers merken nu al effect van hun partnerschap met de club, waarvan het bekendste team uitkomt in de zogeheten Keuken Kampioen Divisie, het een-na-hoogste voetbalniveau in Nederland. Bijnen: ,,Tussen Eindhoven en 's-Hertogenbosch levert dat echt naamsbekendheid op. Nu al komen we door deze stap in contact met enkele verenigingen over onze diensten."

Sport 2000 Brabant Sports is niet alleen gespecialiseerd in A-merken (zo speelt FC Eindhoven komend seizoen in Nike-tenue), maar service en dienstverlening aan verenigingen wordt belangrijker.

Boxtel

Lezing en film MuBo

Pater Hans de Visser houdt zondag 2 juni om 11.15 uur in Museum Boxtel een lezing over de Sint-Petrusbasiliek in Boxtel. Ook wordt er een korte film getoond over de geschiedenis van het godshuis. Toegang kost vijf euro. Aanmelden kan via e-mail: info@muboboxtel.nl of telefonisch: 06-16 04 18 98.

,,In totaal hebben we ruim twintig verenigingen waar we aan leveren, meestal een combinatie tussen sponsoring en verkoop. Op prijs is het tegenwoordig erg moeilijk om te concurreren met anderen, dus we zijn ons gaan onderscheiden op service, kwaliteit en het ontzorgen van verenigingen op het gebied van kleding en materialen."

Zoals het bedrukken van shirts of levering van sporttassen met alle outfits van een team. ,,We zorgen er voor dat clubs meteen aan de slag kunnen en geen omkijken meer hebben naar dat soort zaken", aldus Bijnen. ,,Hoeveel teams dat in totaal zijn? Een paar honderd zeker wel. Niet alleen voetbal, maar ook voor andere sporten zoals volleybal, hockey en tennis."

De kleding zal in ieder geval de komende zes seizoenen geleverd worden door de Boxtelse onderneming. Sport 2000 Brabant Sports wordt hiermee tegelijkertijd een zogeheten executive partner van de club uit Eindhoven.

FOTO ONDER: Ondernemer Bas Bijnen (rechts) bekrachtigt samen met voorzitter Ronald Onink van FC Eindhoven de zesjarige samenwerking tussen de Boxtelse sportwinkel en de voetbalclub uit de Lichtstad. (Foto: Sport 2000 Brabant Sports).