Anyfma is een echt familiebedrijf, want naast de huidige eigenaren Ans (links) en Yvonne werkte iedereen binnen het gezin Snijders wel ooit in de winkel, onder meer als klusjesman. (Foto: Peter de Koning).
Anyfma is een echt familiebedrijf, want naast de huidige eigenaren Ans (links) en Yvonne werkte iedereen binnen het gezin Snijders wel ooit in de winkel, onder meer als klusjesman. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

ANYFMA LIFESTYLE BOXTEL VIERT JUBILEUM DRIE WEKEN LANG

'Van niks gingen we naar heel veel'

RENS VAN DEN ELSEN

Verborgen pareltjes en onverwachte producten die té leuk zijn om te laten liggen. Wie de winkel van Anyfma aan de Stationsstraat 43 binnenkomt kan in ieder hoekje wel iets van zijn of haar gading vinden. Yvonne en haar moeder Ans Snijders vieren vanaf zondag 28 april, tijdens de Boxtelse Oranjebraderie, drie weken lang het vijftienjarig bestaan van hun zaak.

,,We begonnen eigenlijk met niks, alleen met het idee dat we iets wilden gaan verkopen dat we toen nog in Boxtel misten en zelf leuk vonden", vertelt Yvonne. Zij kwam min of meer toevallig met de winkelruimte aan de Stationsstraat 4 terecht, toen ze het pand bezocht voor haar opleiding. Ze zag de mogelijkheden en begon samen met haar moeder en haar zus Marianne met Anyfma, een samenvoeging van hun namen. Van spirituele zaken en sieraden groeide het assortiment op de eerste locatie uit naar een wel erg volle winkel. ,,Het is veel, maar we staan honderd procent achter alles wat we verkopen. We testen veel ook zelf, dus als iets goed is of goed werkt, dan zetten we niet verschillende merken neer van hetzelfde product", aldus Ans.

Vijf jaar geleden kwam de huidige ruimte vrij. Sindsdien is het hard gegaan. Zo kwamen er onder meer veel bordspellen bij, werd de sectie met brei-benodigdheden groter en momenteel groeit de speelgoedhoek. ,,Hiermee vangen we het gemis van de Intertoys op", aldus Yvonne.

FAMILIE

Nu viert het Boxtelse familiebedrijf dus haar derde lustrum. Al die tijd vormt Yvonne samen met haar moeder het hart van de winkel. Dat wringt nooit, zeggen ze beiden. ,,We kunnen alles tegen elkaar zeggen en veel van elkaar hebben, dat scheelt. Hopelijk kunnen we nog lang door", vertelt Yvonne lachend.

Het jubileum gaat gepaard met drie feestelijke weken met leuke kortingsacties en weg te geven goodiebags, te beginnen tijdens de Oranjebraderie.