Auto's wassen en zingen voor SamenLoop Esch

De Essche carnavalsclubs Nooit Zat en Ikweetmorgenniksmeer houden zaterdag 18 mei een actiedag ten bate van Samenloop voor Hoop.

's Middags kunnen mensen bij Ons Café hun auto laten wassen door leden van de clubs, 's avonds wordt in de kroeg een karaokeavond gehouden.

Vanaf vijf euro kunnen mensen tussen 12.00 en 17.00 uur terecht in de pop-up carwash aan de Leunisdijk. Vanaf 21.00 uur kunnen bezoekers in Ons Café tegen betaling hun favoriete karaokeliedje aanvragen om vervolgens de sterren van de hemel te zingen. Alle opbrengsten van de actiedag gaan naar de SamenLoop voor Hoop.


Gemondenaar vertelt over geluk tijdens dorpstafel

Naast de vaste dorpstafelochtenden, elke woensdag van 10.00 tot 12.00 uur in 't Schufke, Dorpstraat 30 in Gemonde, zijn er de komende weken twee extra activiteiten. Een lezing over geluk en het repaircafé.

Gemondenaar Jan Jaap van Hoeckel is communicatiedeskundige, mediator en coach. Geluk fascineert hem, dit onderwerp houdt hem al zijn hele leven bezig. Van Hoeckel schrijft en praat over geluk via lezingen en workshops. Hij heeft vier boeken over geluk geschreven en de website www.goedinjevel.nl opgezet. De geluksexpert geeft woensdag 8 mei van 10.30 tot 12.00 uur een lezing in 't Schufke. De entree is gratis.

REPAIRCAFÉ

Vrijwilligers repareren woensdag 22 mei van 10.00 tot 12.00 uur kapotte spullen zoals kleine huishoudelijke apparaten, kleding, sieraden, stekkers, snoeren en dergelijke. Het is die ochtend repaircafé in 't Schufke. De reparaties zijn gratis, alleen eventueel benodigde materialen komen voor rekening van de eigenaar van de spullen die hersteld worden.


Expositie Liempde

Marion Coolen exposeert tot en met dinsdag 14 mei in bezoekerscentrum D'n Liempdsen Herd. De kunstenares werkt voornamelijk met chamotteklei, maar ook wel met materialen als staal of hardsteen. Op de zaterdagen 27 april en 11 mei geeft Coolen van 14.00 tot 16.00 uur toelichting op haar werk. De expositie is te bezoeken op dinsdagen en van donderdag tot en met zondag, telkens tussen 11.00 en 16.00 uur.