Afbeelding
Hans van Doorn

'BOXTEL ZINGT' OP ZONDAGMIDDAG

Meezingen vanaf groot scherm én smartphone

De Markt werd vorig jaar gevuld met klanken uit liefst vijtienhonderd kelen tijdens Boxtel Zingt op Koningsdag. De bezoekers lazen mee op groot scherm of stonden met de liedjesbijlage uit deze krant in de hand. Het muzikale evenement vormt dit jaar de afsluiting van de Boxtelse Oranjefeesten en start op zondag 28 april vanaf 15.30 uur.

,,Hele families komen naar Boxtel Zingt", vertelt Ludy Meister van de organisatie Boxtel Vooruit. ,,Daarom hebben we besloten om het feest naar de zondagavond te tillen, op dezelfde dag als de Oranjebraderie." Deze markt begint om 10.00 uur. Het programma van de zaterdagavond wordt dit jaar gevuld door kwaliteitscoverband Stoot!, die onder meer op Paaspop speelde.

Boxtel Zingt wordt opgeluisterd door een optreden van muzikaal duo Echt Faut, dat zich vooral focust op 'guilty pleasures': nummers die eigenlijk heel fout zijn, maar waar elke muziekliefhebber toch van geniet. Daarnaast zijn er gastoptredens van de twee Boxtelse meiden die meededen aan The Voice Kids: Mirthe de Bresser en Louise Stiphout.

SMARTPHONE

Brabants Centrum publiceert geen liedjesbijlage meer. Waar voorheen mensen met wapperende papieren probeerde mee te lezen en zingen, wordt het nu gemakkelijker. De songteksten worden niet alleen op groot scherm getoond, maar ze zijn ook beschikbaar via smartphone. Wie dat wel ziet zitten, kan kijken op www.boxtelzingt.nl. Op deze website is vanaf vandaag, donderdag 25 april een document te downloaden, waarmee het meezingen gemakkelijker wordt.

FOTO ONDER: Onder meer zanger Edwin Monteyn trad vorig jaar op tijdens Boxtel Zingt. (Foto: Hans van Doorn).