Esch zamelt in voor SamenLoop voor Hoop

Koningsdag in Esch wordt zaterdag 27 april gevierd met allerlei activiteiten op het Marktplein. Het programma duurt van 11.00 tot 16.00 uur.

Om 11.00 uur worden de gedecoreerden in het zonnetje gezet in dorpshuis De Es. Na het officiële gedeelte start vanaf 12.30 uur een bingo op het plein. Ons Café richt hier een bar in. Van 13.00 tot 16.00 uur kunnen kinderen van alle leeftijden meedoen aan de activiteiten, zoals de vrijmarkt. Deelname aan de middag kost vijf euro. De opbrengsten gaan naar SamenLoop voor Hoop.

Daarnaast houdt carnavalsvereniging 't Bacchuscorps traditiegetrouw de oriëntatiefietstocht van 25 en 45 kilometer door de omgeving. De start is tussen 12.00 en 13.30 uur vanaf het Marktplein. Inschrijven kost 2,50 euro.


Vendelgroet en blaasmuziek ter ere van de koning

JAN HERMENS

Fanfare Sint-Lambertus en gilde Sint Joris, Catharina, Antonius en Sebastiaan staan al in de startblokken. Koningsdag in Gemonde betekent werk aan de winkel.

Gildehoofdman Hans van der Schoot, die dinsdag werd verrast met eeb koninklijke onderscheiding, zegt: ,,De fanfare en het gilde trekken naar het voetbalveld. Daar maken de muzikanten passende muziek en brengt het gilde een vendelgroet. De exacte tijd weet ik nog niet, vermoedelijk ergens tussen 10.30 en 11.00 uur."

Een rondgang met versierde fietsen is er dit jaar in Gemonde niet, wel een zeskamp voor de jeugd en een voetbaltoernooi voor volwassenen en kinderen vanaf twaalf jaar. De zeskamp begint om 09.30 uur en is bij de Sint-Lambertusschool. Het voetbaltoernooi speelt zich vanaf 12.30 uur af op de velden van voetbalvereniging Irene aan de Kaal Hoefsteeg. Teams van zes spelen tegen elkaar. Er zijn poules voor mannen, vrouwen en jongeren.